به گزارش ميراث آريا(CHTN)،\"احمد احمدي\" مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجان شرقي، \" محمد محمدپور\" معاون فرهنگي و هنري اداره کل و جمعي از شعرا،‌ادبا، هنرمندان و علاقمندان موسيقي، همايش مولانا و موسيقي به مدت دو روز در محل تالار اقبال آذر مجتمع فرهنگي و هنري تبريز برگزار شد.

بنا بر اين گزارش ،در اين آئين که در راستاي معرفي و شناساندن جايگاه ممتاز هنر موسيقي فاخر و بررسي ديدگاه‌هاي آن عارف بزرگ درخصوص هنرموسيقي ،به همت خانه موسيقي شعبه تبريز با همکاري اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجان شرقي برگزار شد، معاون فرهنگي و هنري اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجان شرقي گفت: مولانا محصول بهم پيوستن اقيانوس بزرگ و ژرف فرهنگ و تمدن اسلامي وايراني است و ايرانيان مسلمان در ادوار گذشته با نشستن در پاي درس اين شاعر و حکيم بلند آوازه زمينه رشد و بالندگي خود را در مسير تکامل فراهم کرده است.

محمد پور افزود: اگر ما بتوانيم به اقيانوس معارف و تعاليم مولانا راه پيدا کنيم،در آن صورت بطور حتم و يقين زمينه تحول و دگرگوني را در دل و جان خود احساس خواهيم نمود.

معاون فرهنگي و هنري اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجان شرقي ادامه داد: مولانا و همه ستارگان پرفروزي که در آسمان ادب و هنر و عرفان ما مي درخشند،بمثابه پرچمها و نشانه هاي بلند تمدن و فرهنگ بالنده، پويا و ژرف و تحول آفرين ايراني و اسلامي بشمار مي روند وعمق و ماهيت تحول گرايي و کمال جويي فرهنگ ما را نشان مي دهند.

وي خاطر نشان کرد:ديگران در سايه غفلت ما، توانسته اند ازذخاير برجسته فرهنگ و تمدن ما براي تامين منافع خود استفاده هاي ابزاري بنمايند.

محمد پور تصريح کرد:نگاه عميق و توام با معرفت به درياي تعاليم و معارف بزرگاني همچون مولانا مستلزم رواج و گسترش و غلبه گفتمان فرهنگي بر گفتمان سياسي است ودر فضايي که گفتمان سياسي برگفتمان فرهنگي غلبه دارد، پرداختن به چنين اموري که منشا تاثيرات ثمربخش و تحول آفرين ميباشد محال يا مخرب خواهد بود.

وي در پايان خاطر نشان کرد:مکتب مولانا مکتب تحول و عادت گريزي است و نه عادت ستيزي، لکن تحول منتج به تکامل مورد نظر دين مبين اسلام، تحول مبتني بر اصلاح و حضور و ايفاي نقش در متن جامعه است.

اين گزارش حاکيست ؛ دراين همايش که براي نخستين بار در ديار شمس تبريزي برگزار شد، اساتيد برجسته شعر و موسيقي از جمله: استاد مهدي ستايشگر،استاد جمشيد عليزاده و دکتر معين زاده، به ارائه ديدگاههاي خود در باب مولانا و موسيقي پرداختند و گروه‌هاي فارابي،عاشيقلار،‌روشن،‌مشتاق و رهاب مهرورزان به اجراي برنامه موسيقي با الهام از اشعار مولانا پرداختند و در پايان ضمن نمايش فيلم ،هدايا و لوحهاي تقديري از سوي انجمن موسيقي تبريز به شرکت کنندگان در همايش اهدا شد.

115/

انتهای پیام/

کد خبر 1386090456