اين نمايشگاه و کارگاه نخستين هم انديشي و همايش بزرگ هنرهاي سنتي و قومي ايران در کنار يکديگر است که با برپايي آن مردم، هنر پژوهان و قوم نگاران، صاحبنظران و کارشناسان هنرهاي سنتي و عموم علاقمندان فرهنگ ايراني، ميراث تاريخ، هويت و سنتهاي مردمي را از دريچه هنرهاي جاري در متن زندگي قوميت هاي اين مرز بوم به شکلي زنده و پويا از نزديک مشاهده مي کنند.
بنابراين گزارش؛ تنوع و وسعت اين مجموعه موجب شده تا بخش وسيع و قابل توجهي از هنرهاي از يادرفته و ريشه دار در حيات اجتماعي مردم ايران بر بستري از تاريخ ، فرهنگ و گستردگي و اقليمي و بوم شناختي آن در اين نمايشگاه و کارگاههاي تخصصي پوشش داده شده و نسل امروز و پژوهشگران و محققان تاريخ هنري و اجتماعي ايران را با اين ميراث بزرگ آشنا کند.
اين گزارش ميافزايد؛ کارگاههاي 20 گانه هنرهاي ازيادرفته ايران که قرار است در مؤسسه صبا بار ديگر احيا و مورد توجه قرار گيرد از اين قرار است: آجر تراشي ، مهر سازي سنتي ، رنگرزي سنتي ، شالبافي، قفل سازي،ميناکاري، زري بافي ، صحافي سنتي، مخمل برجسته، زري دوزي،ميناي خانه بندي، مشبک فلز، قلمدان سازي،چاقو سازي سنتي، گيوه دوزي، ارسي سازي، دارايي بافي، خرمهره سازي،ترمه ، طراحي فرش ، زيلو بافي، مخمل بافي ، مليله دوزي، نقاشي پشت شيشه و قطاعي است.
اين گزارش حاکيست؛ استادان بازمانده و برجسته اين هنرها از شهرهايي چون کاشان، يزد، قم، اصفهان، زنجان، کرمان، فارس، خراسان ، تهران و .... در کارگاههاي خود بطور زنده ، روند آفرينش اين هنرها را به علاقمندان آموزش مي دهند. برگزاري اين همايش بزرگ زمينه ساز شناخت بخش گسترده اي از تاريخ مشاغل و اصناف ايراني و مطالعات جامعه شناسانه در ماهيت هنرهاي جتماعي و قومي اين سرزمين در گذر تاريخ خواهد بود.
خاطرنشان ميشود؛ همزمان با اين نمايشگاه و کارگاه ها، مؤسسه صبا نشست هاي تخصصي ويژه اي را با نگاه دوباره به اين هنرها با حضور صاحبنظران و اساتيد هر بخش برگزار خواهد کرد.
114/
انتهای پیام/