\"حسن طالبيان\" مدير بنياد پژوهشي پارسه و پاسارگاد در افتتاحيه همايش کارگاه سيار حفاظت و مديريت معماري ايران، مغول و تيموري با بيان اين مطلب گفت: در ايران کارگاه‌هاي زياد معماري برگزار شده، اما تا به حال تجربه حضور در داخل بافت تاريخي را نداشته‌ايم.

وي افزود: اين اولين‌بار است که با همکاري يونسکو و مرمتگران داخلي و خارجي همزمان باحضور در بافت با پروسه مرمت آشنا مي‌شوند.

به گفته اين پژوهشگر معماري ، در ايران هم استادکاران سنتي وجود دارد و هم دانش جديد دانشگاهي به کمک مرمت معماري سنتي آمده و فارغ‌التحصيلان اين رشته در کنار استادکاران سنتي و با تلفيق معماري سنتي و مدرن اقدام به مرمت و احياي بافت‌هاي تاريخي مي‌کنند.

وي ادامه داد: البته ايران هم مانند بقيه کشورها دچار مشکلات افزايش جمعيت شده که فکر مي‌کنم مي‌توان اين مشکل را از طريق توسعه دانش مرمت و تبادل تجربيات مرمتگران دنيا برطرف کرد.

بنا بر اين گزارش ، کارگاه سيار حفاظت و مديريت معماري ايراني، مغول و دوره تيموري با هدف بحث و بررسي در خصوص نحوه همکاري ميان مديران و کارشناسان محوطه‌هاي ثبت شده کشورهاي شرکت‌کننده در فهرست ميراث جهاني و تأسيس شبکه‌هاي زيرمنطقه‌اي است.

اين گزارش حاکيست ؛در اين کارگاه ‪ ۲6‬کارشناس و مدير محوطه‌هاي ميراث جهاني از کشورهاي هند، ازبکستان، قزاقستان، پاکستان، ترکمنستان و افغانستان ، رئيس بخش آسيا و اقيانوسيه مرکز ميراث جهاني و مدير فرهنگي يونسکو و کارشناسان و مديران ايراني شرکت دارند.

115/

انتهای پیام/

کد خبر 1386090529