\"فرانسيس چايلد\" مدير فرهنگي يونسکو در حين بازديد از شهر تاريخي کاشان با بيان اين مطلب به ميراث آريا(CHTN) گفت: بافت بي‌نظير تاريخي شهر کاشان ارزش ثبت جهاني را دارد اما اين دولت ايران است که بايد پيشنهاد ثبت آن را به يونسکو اعلام کند.

بنابراين گزارش، اعضاي يونسکو ، کارشناسان داخلي و خارجي شرکت کننده در همايش کارگاه سيار حفاظت و مديريت معماري ايراني، مغول و تيموري از خانه تاريخي عامري‌ها بزرگترين خانه تاريخي ايران نيز بازديد کردند.

استاد \"علي‌اکبر حلي\" استادکار سنتي شهر تاريخي کاشان اين خانه تاريخي را ازجمله خانه‌هايي دانست که در قالب طرح پرديسان ازسوي صندوق حفظ و احياي بناهاي تاريخي بازسازي و هم‌اکنون در اختيار اين صندوق است.

محله کوچک صفوي مسير بعدي بازديد اعضاي کارگاه معماري بود که مورد بازديد اعضا قرار گرفت. اين محله متعلق به 450 سال پيش است. استاد حلي درباره ويژگي‌هاي اين محله نيز گفت: اين محله يکي از مناطق وسيع کاشان است که بايد توسط صندوق بازسازي و احيا شود.

وي افزود: طرح پرديسان که هم‌اکنون زيرنظر صندوق حفظ و احياي بناهاي تاريخي است، وظيفه مرمت و بازسازي 150 بناي تاريخي ايران را براي استفاده اقامتي و سنتي بر عهده دارد.

بنا بر اين گزارش ، کارگاه سيار حفاظت و مديريت معماري ايراني، مغول و دوره تيموري با هدف بحث و بررسي در خصوص نحوه همکاري ميان مديران و کارشناسان محوطه‌هاي ثبت شده کشورهاي شرکت‌کننده در فهرست ميراث جهاني و تأسيس شبکه‌هاي زيرمنطقه‌اي است.

بر اين اساس ، در اين کارگاه ‪ ۲6‬کارشناس و مدير محوطه‌هاي ميراث جهاني از کشورهاي هند، ازبکستان، قزاقستان، پاکستان، ترکمنستان و افغانستان ، رئيس بخش آسيا و اقيانوسيه مرکز ميراث جهاني و مدير فرهنگي يونسکو و کارشناسان و مديران ايراني شرکت دارند.

اين گزارش حاکيست ؛ اين همايش با همکاري صندوق حفظ و احيا در زمينه کارهاي اجرايي برگزار مي‌شود.
115/

انتهای پیام/

کد خبر 1386090638