به گزارش ميراث آرياchtn))،\"علي‌اکبر اشعري\" رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملي با بيان اين مطلب گفت:با توجه به تجربيات سال گذشته و برگزاري کارگاه‌هاي آموزشي و آشنايي با برنامه بين‌المللي حافظه جهاني براي اعضاي اين کميته، امسال از ميان آثار پيشنهادي 6 اثر را به منظور ثبت در حافظه جهاني در مرحله اول انتخاب کرده‌ايم.

وي با اشاره به اينکه در مرحله نهايي 2 اثر از ميان اين آثار از سوي کشورمان پيشنهاد داده خواهد شد،خاطر نشان کرد: «ذخيره خوارزمشاهي» که نخستين دانشنامه پزشکي، علمي و باليني ايراني ـ اسلامي و متعلق به اوايل قرن 6 هجري است به عنوان يکي از اين آثار که بيشترين ويژگي‌هاي مدنظر را براي معرفي به يونسکو داشته، انتخاب شده است.

رئيس کميته ملي حافظه جهاني همچنين از فرمان حضرت علي (ع) به مالک اشتر، معرفي شده از سوي بنياد نهج البلاغه و \"سفينه تبريز\" که شامل حدود 200 مقاله و رساله خطي است و از سوي کتابخانه مجلس شوراي اسلامي معرفي شده به عنوان ديگر آثار منتخب اين کميته نام برد.

وي افزود: \"مسالک و ممالک\" و \"هزار و يک شب\" که هر دو در کاخ موزه گلستان نگهداري مي‌شوند ديگر آثار انتخاب شده کشورمان هستند.

اشعري از اسناد اداري آستان قدس رضوي در دوره صفويه به عنوان يکي ديگر از آثار انتخاب شده نام برد و تصريح کرد : قدمت اين مجموعه بين سال 998 هجري قمري تا 1148 هجري قمري است و تعداد اسناد آن بالغ بر 70 هزار صفحه است.

اين گزارش حاکيست ؛ سال گذشته دو اثر \"وقف‌نامه ربع رشيدي\" و \"شاهنامه بايسنقري\" از ايران به عنوان در حافظه جهاني ثبت شدند.

120/

انتهای پیام/

کد خبر 1386091129