به گزارش ميراث آريا(CHTN)، عبدالرسول وطن‌دوست در ابتداي اين همايش ضمن ارائه گزارش کوتاهي از نحوه برگزاري اين همايش گفت: هدف اصلي از برگزاري اين همايش آن است که متخصصين دور هم جمع شده و آخرين دستاوردهاي حفاظتي و مرمتي را در اختيار هم قرار دهند.

وي افزود: آشنايي با دستاوردهاي علمي در حوزه‌ مرمت، فعاليت بين مراکز آموزشي و حوزه‌هاي اجرايي، اطلاع‌رساني و نحوه ساماندهي مرمت در دهه‌هاي آينده ازجمله اهداف اين همايش است.

به گفته وطن‌دوست، مباني و مديريت در حوزه مرمت، حفاظت پيشگيرانه و اخلاق در مرمت و موضوع فناوري از جمله محورهاي اين همايش است.

رئيس پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاريخي با بيان اينکه هشتمين همايش حفاظت و مرمت اشياي موزه‌اي و تزيينات وابسته به آن با نام و ياد مرحوم دکتر شيرازي افتتاح مي‌شود، خاطرنشان کرد: دکتر شيرازي در مدت حيات خود زحمات زيادي براي مرمت و آموزش آن در دانشگاه‌ها کشيد.

وي از حاميان اصلي ساخت پژوهشکده حفاظت و مرمت بود و با جديت موضوع مرمت در کشور را پيگيري مي‌کرد،‌ به همين دليل محور اصلي سخنراني‌ها و نگاه‌هاي مبنايي اين همايش دکتر شيرازي است.

وطن‌دوست با تشکر از خانواده دکتر شيرازي در مورد انتشار ويژه‌نامه اين مرحوم تصريح کرد: در اين همايش ويژه‌نامه و نمايشگاه برخي از آثار و دستاوردهاي دکتر شيرازي منتشر و به نمايش گذاشته مي‌شود.

رئيس پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاريخي افزود:دکتر شيرازي موجب شد بسياري از اتفاقات در حوزه مرمت که رويا بود به واقعيت بپيوندد.

وي خاطرنشان کرد: در اين همايش 120 مقايسه از سراسر به دبيرخانه همايش حفاظت و مرمت اشياي موزه‌اي و تزيينات وابسته به معماري رسيد و هيأت علمي بعد از بررسي‌هاي لازم 27 مقاله را براي سخنراني انتخاب کرد، ضمن آنکه 12 پوستر از مراکز علمي سراسر کشور شامل کاخ گلستان، دانشگاه زابل و آستان قدس رضوي به همايش رسيد که در بخش پوسترها قرار است ارائه شود.

بنا بر اين گزارش ، برگزاري دو کارگاه حفاظت و مرمت آثار نقاشي و حفاظت و مرمت اسناد کاغذي ازجمله برنامه‌هاي جبني اين همايش است.در ضمن نمايشگاه آثار دکتر شيرازي صبح امروز توسط رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي افتتاح شد.

به گزارش ميراث آريا، هشتمين همايش حفاظت و مرمت اشياي موزه‌اي و تزيينات وابسته به معماري با نگاهي ويژه به فعاليت‌هاي چهره ماندگار مرمت آثار تاريخي، زنده‌ياد دکتر باقر آيت‌الله‌زاده شيرازي دارد.

خاطر نشان مي‌شود که اين همايش از امروز تا 16 آذر از سوي پژوهشکده حفاظت و مرمت اشياي تاريخي و با همکاري متخصصان و دانشجويان رشته حفاظت و مرمت آثار تاريخي- فرهنگي برگزار مي‌شود.

بنا بر اين گزارش ، با توجه به اينکه اين همايش تنها گردهمايي در حوزه مرمت در کشور است برگزاري اين همايش بسيار مهم تلقي مي‌شود.

لازم به ذکر است که اين همايش هر دو سال يکبار برگزار شده و تمامي دانشجويان، اساتيد و متخصصان مرمت در کشور از جمله شرکت‌کنندگان آن هستند.

اين گزارش حاکيست ؛همايش حفاظت و مرمت اشياي تاريخي- فرهنگي و تزيينات وابسته به معماري از سال 1375 تا سال 1378 به صورت سالانه برگزار شد و بعد از آن همايش هر دو سال يکبار برگزار مي‌شود.

115/

انتهای پیام/

کد خبر 1386091343