به گزارش ميراث آريا(CHTN)، در اين ديدار \"محمدرضا مهرانديش\" رئيس کل موزه ملي ايران با اشاره به ديدار مدير موزه ملي هلند و بازديد وي از موزه ملي در روزهاي شروع فعاليتش در موزه گفت: مدير موزه ملي هلند بعد از بازديد از اين موزه طي نامه‌اي آمادگي خود را براي برگزاري نمايشگاه آثار تاريخي ايران در آن کشور اعلام کرده است.

وي با بيان اينکه قرار است در آوريل 2008 نمايشگاه شکوه پارسي در کره جنوبي برگزار شود، افزود: موزه ملي ايران با 350 هزار اثر تاريخي يکي از متنوع‌ترين موزه‌هاي دنيا است و آثار منحصر به فرد تاريخي مربوط به دوره‌هاي مختلف در آن وجود دارد.

مهرانديش با اشاره به بازديدش از موزه‌هاي بزرگ دنيا همچون موزه ايتاليا، فرانسه، اتريش و آلمان تصريح کرد: يکي از فعاليت‌هاي مهم موزه ملي ايران برگزاري نمايشگاه آثار تاريخي ايران در ساير کشورهاست. ضمن‌ آنکه درصدد هستيم که با تغييرات رويکردي، نمايشگاه‌ها را به صورت هدفمندتر و کاملتري برگزار کنيم.چه معتقديم نبايد خودمان را به نمايش صرف آثار تاريخي محدود کرده، بنابراين در دور جديد برگزاري نمايشگاه‌ها، ويژگي‌هاي فرهنگي و تاريخي ايران در سطح گسترده‌اي به جهان معرفي خواهد شد.

برگزاري 19 نمايشگاه آثار تاريخي ايران طي 7 سال در ساير کشورها نکته ديگري بود که رئيس کل موزه ملي ايران به آن تأکيد کرد و گفت: محوريت برگزاري نمايشگا‌ه‌هاي آثار تاريخي و فرهنگي با موزه ملي ايران است و تا به حال نمايشگاه آثار تاريخي در کشورهاي اتريش،‌ايتاليا، بلژيک، آلمان، سوئيس، کرواسي، اسپانيا، ترکيه، پرتغال، انگليس، مکزيک، چين، ژاپن و فرانسه با موضوعات مختلف برگزارشده است. همچنين نمايشگاه آثار صفوي ايران هم‌اکنون در موزه لوور فرانسه برپاست و تا يک ماه آينده ادامه داد.

وي ادامه داد: در آوريل 2008 قرار است نمايشگاه شکوه پارسي در کره جنوبي برگزار شود. ضمن آنکه اتريش و نيوزيلند نيز پيشنهاد برگزاري نمايشگاه آثار تاريخي را به موزه داده و موزه ملي به جديت در حال بررسي و پيگيري اين پيشنهادات است.

به گفته رئيس کل موزه ملي ايران، رئيس موزه ملي لندن دو سال پيش بعد از برگزاري نمايشگاه آثار تاريخي هخامنشي با عنوان\"امپراطوري فراموش‌شده\" در موزه ملي لندن اعلام کرد که در طول برگزاري اين نمايشگاه موزه لندن بيشترين بازديدکننده را در تاريخ خود داشته است.

پيشنهاد برگزاري نمايشگاه آثار تاريخي جيرفت در هلند از سوي مدير موزه ملي هلند موضوع ديگري بود که مهرانديش در ديدار با سفير هلند اعلام کرد و افزود:جيرفت با وجود بيش از 100 هزار اثر تاريخي منطقه ناشناخته‌اي در جهان است و با برگزاري اين نمايشگاه مي‌توان اين منطقه مهم تاريخي را به خوبي در جهان معرفي کرد. موزه ملي آماده است تا مسئولان و مديران موزه هلند طرح و پيشنهادات خود را براي برگزاري اين نمايشگاه به ما اعلام کنند تا بعد از بررسي‌هاي لازم از سوي موزه ملي ايران توافقات نهايي انجام شود.

وي در صحبت‌هاي خود با سفير هلند با بيان اينکه سفراي کشورها مي‌توانند در جهت توسعه روابط فرهنگي نقش مؤثري داشته باشند، خاطرنشان کرد: فرهنگ‌ها متعلق به يکديگر هستند و سفراي ساير کشورها مي‌توانند در مدت حضورشان در ايران با تاريخ اين کشور آشنا شده و بعد از بازگشت به کشورهايشان سفير فرهنگي ايران در کشور خود باشند.

مهرانديش ادامه داد: توسعه روابط فرهنگي نبايد محدود به برگزاري يک يا دو نمايشگاه شود، بلکه برگزاري اين نمايشگاه‌ها و معرفي تاريخ چند هزار ساله ايران در هلند نقطه آغاز اين همکاري‌ها و معرفي تاريخ چند هزارساله ايران خواهد بود. همچنين اميدواريم نمايشگاه مشابهي از آثار موزه‌اي هلند در ايران نيز برگزار شود.

رئيس کل موزه ملي ايران در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود به برگزاري نهمين کنگره بين‌المللي باستان‌شناسي ايران با همکاري موزه ملي و پژوهشکده باستان‌شناسي در هفته آينده و حضور باستان‌شناسان داخلي و خارجي اشاره کرد و گفت: بسياري از باستان‌شناسان کشورهاي مختلف در قالب تيم‌هاي مشترک با باستان‌شناسان ايراني کار کاوش در محوطه‌هاي تاريخي را انجام مي‌دهند. هم‌اکنون چندين تيم باستان‌شناسي داخلي و خارجي در سراسر مشغول انجام کاوش‌ها بوده و در نهمين کنگره باستان‌شناسي تمامي باستان‌شناسان اعم از داخلي و خارجي بايد گزارش کاوش‌هاي خود را ارائه دهند.

\"رادينک فان فولنهافن\" سفير هلند در ايران نيز در ادامه اين ديدار ضمن استقبال از برگزاري نمايشگاه آثار تاريخي ايران در هلند گفت: موزه ملي هلند يکي از بهترين و قديمي‌ترين موزه‌هاي اين کشور است.

وي ادامه داد: سفارت هلند در ايران آمادگي خود را براي انجام اقدامات و هماهنگي‌هاي لازم جهت برگزاري اين نمايشگاه اعلام مي‌کند. ضمن آنکه مديران موزه براي اجرايي کردن پيشنهادات خود و انجام تفاهمات لازم ديدار ديگري با شما خواهند داشت.

به گفته فولنهافن تا به حال باستان‌شناسان هلندي در قالب تيم‌هاي مشترک باستان‌شناسي در ايران کار کاوش را انجام نداده‌ و بيشتر فعاليت باستان‌شناسان اين کشور در مصر و سوريه خلاصه شده است.

همچنين در اين ديدار سفير هلند در ايران به منظور آشنايي بيشتر با تاريخ، فرهنگ و تمدن ايران خواستار سفر به ساير شهرهاي ايران شد.

خاطرنشان مي‌شود که در پايان اين ديدار سفير هلند کتاب \"پرشيا\" که درباره 30 قرن فرهنگ وهنر ايران بوده و توسط يک مرکز فرهنگي در هلند چاپ و منتشر شده بود را به \"محمدرضا مهرانديش\" رئيس کل موزه ملي ايران اهدا کرد.

بنا بر اين گزارش، در اين ديدار \"محمد کاظم خلدي‌نسب\" سرپرست امور بين‌الملل سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري از سوي ايران و \"هنري کل\" رئيس بخش بازرگاني مطبوعات فرهنگي سفارت هلند نيز حضور داشتند.

115/

انتهای پیام/

کد خبر 1386091441