به گزارش ميراث آريا( CHTN)، \"سيد طه هاشمي\" معاون رئيس و رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در مراسم افتتاحيه کارگاه بين‌المللي نظريه‌هاي نوين انسان‌شناسي درباره اقوام ملي با بيان اين مطلب گفت: ما به عنوان مسئولان حاکميتي وظيفه حفاظت و نگهداري از ميراث‌فرهنگي را برعهده داريم.به شخصه معتقدم که يکي از مهمترين ميراث‌هاي ما انسان است که اين همه زيبايي و تاريخ را بوجود آورده است.

وي با بيان اينکه شاخه‌هاي علوم آنقدر وسيع است که نمي‌توان به همه ابعاد يک موضوع پرداخت، خاطرنشان کرد:هم‌اکنون 1500 پرونده ثبت ملي ميراث معنوي آماده شده است و ايران آمادگي دارد تا اين آثار را براي ثبت جهاني به يونسکو معرفي کند.

هاشمي ادامه داد: اتکا به ريشه‌هاي تاريخي و گذشته ضرورتي اجتناب‌ناپذير است. بسياري از مراسم‌ها و آيين‌هاي ايران در گذشته به دليل پهنه فرهنگي گسترده هم‌اکنون بخشي از ميراث معنوي کشورهاي همسايه است. بنابراين در تلاش هستيم تا بتوانيم اين آثار را در قالب آثار مشترک ثبت جهاني کنيم. به همين منظور تا به حال با 10 سفير کشورهاي همسايه ملاقات کرده و نتايج خوبي نيز بدست آمده است.

به گفته رئيس پژوهشگاه پرداختن به موضوع انسان و سپس مردم‌شناسي از اهميت زيادي برخوردار است. چه محققان با مردم‌نگاري و مردم‌شناسي مي‌توانند به سؤالات بسياري در زمينه انسان، قوم‌هاي شکل‌گرفته در طول تاريخ و شباهت‌ها و تفاوت‌هاي آنها پاسخ دهند.

بنابر اين گزارش، کارگاه بين‌المللي نظريه‌هاي نوين انسان‌شناسي درباره اقوام ملي صبح امروز(17 آذر) در تالار اجتماعات پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاريخي و فرهنگي گشايش يافت.

اين گزارش حاکيست ؛در اين مراسم \"عبدالرسول وطن‌دوست\" رئيس پژوهشکده حفاظت و مرمت و \"حسن فاضلي\" رئيس پژوهشکده باستان‌شناسي نيز حضور داشتند.

115/

انتهای پیام/

کد خبر 1386091714