به گزارش ميراث آريا(CHTN)، \"عبدالرسول وطن‌دوست\" رئيس پژوهشکده حفاظت و مرمت اشياي تاريخي- فرهنگي در مراسم اختتاميه هشتمين همايش حفاظت و مرمت اشياي موزه‌اي با بيان اين مطلب گفت: در همايش هشتم بسياري از مسئولان سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري خواستار برگزاري اين همايش به صورت بين‌المللي يا منطقه‌اي شده‌اند و در صورت ايجاد شرايط و امکانات همايش نهم به صورت منطقه‌اي يا بين‌المللي برگزار خواهد شد.

وي با بيان اينکه چند همايش اخير هر دو سال يکبار برگزار مي‌شد، افزود: احتمالآ همايش نهم سال آينده و به صورت منطقه‌اي و بين‌المللي برگزار مي‌شود.

به گفته وطن‌دوست، برگزاري کارگاه‌ها و سمينارهاي بين‌المللي در همايش نهم يکي از برنامه‌هاي اصلي اين همايش خواهد بود.

رئيس پژوهشکده حفاظت و مرمت اشياي تاريخي- فرهنگي با بيان اينکه براي برگزاري همايش نهم قطعآ از تمامي مرمتگران نظرخواهي مي‌شود، گفت: پژوهشکده در تلاش است تا 14 آذر روز گشايش پژوهشکده را به عنوان روز مرمت در تقويم کشور نامگذاري کند. در صورتي که اين اتفاق بيافتد مي‌توان هرساله همزمان با روز مرمت اقدامات بسيار زيادي در سراسر کشور انجام داد که برگزاري همايش حفاظت و مرمت اشياي موزه‌اي تنها يکي از آن موارد است.

توسعه ارتباطات جهاني در حوزه مرمت موضوع ديگري بود که وطن‌دوست به آن اشاره کرد و افزود: بايد همواره از دانش روز و تجربه مرمتگران ساير کشورها استفاده کرد. تبادل تجربيات کمک بسيار زيادي در امر مرمت مي‌کند و نبايد تنها خودمان را به علم و تجربه داخلي محدود کنيم بلکه بايد همواره از تجربه جهاني درحوزه مرمت بهره برد.

تهيه سند راهبردي حفاظت و مرمت اشياي تاريخي و فرهنگي پيشنهاد ديگر وي در مراسم اختتاميه هشتمين همايش حفاظت و مرمت اشياي موزه‌اي بود.

به گفته رئيس پژوهشکده حفاظت و مرمت بايد در اين سند، اهداف، چشم‌اندازها، اولويت‌ها و ضعف‌ها در حوزه مرمت مطرح و برنامه‌ريزي شود.

وطن‌دوست خاطرنشان کرد: در طول 40 سال گذشته به همت مرمتگران با تجربه‌اي همچون دکتر شيرازي زيرساخت‌ها در حوزه مرمت ايجاد شده است. اما تا رسيدن به اين موضوع که حفاظت از ميراث فرهنگي در کشور کاملا حل شده باشد راه زيادي در پيش است.

وي ادامه داد: اگرچه اين راه هم‌اکنون هموار شده است، اما مرمتگران و فارغ‌التحصيلان اين رشته بايد تلاش کنند تا به نقطه آرماني مورد نظر دست پيدا کرد. بايد روزي فرا رسد که ديگر دغدغه حفاظت از تاريخ و ميراث اين کشور وجود نداشته باشد و براحتي بتوان آثار تاريخي و فرهنگي را مرمت و بازسازي کرد.

رئيس پژوهشکده حفاظت و مرمت در پايان از حضور خانواده دکتر شيرازي و افتتاح نمايشگاه ويژه وي توسط خانواده‌اش، \"اسفنديار رحيم مشايي\" معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري ، \"سيد طه هاشمي\" معاون رئيس و رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري، \"محمدرضا مهرانديش\" رئيس کل موزه ملي و تمامي کارکنان پژوهشکده حفاظت و مرمت تشکر و قدرداني کرد.

115/

انتهای پیام/

کد خبر 1386091718