به گزارش ميراث آريا(CHTN)،\"يوسف مجيد زاده\" سرپرست کاوش هاي باستان شناسي جيرفت در تشريح فعاليت هاي يک ساله خود در اين سايت گفت: در کنار صندل شمالي دو سکو کشف شده که دور تادور آنرا حفاري کرده ولي در فصل سوم دو نوع تزيين در سکوي پايين پيدا کرديم .

وي با بيان اين که محوطه هاي کاوش شده هم اکنون در حال حفاظت و مرمت هستند، تصريح کرد: درصدد هستيم اين محوطه را براي بازديدکنندگان نورپردازي کنيم.

مجيد زاده با اشاره به شناسايي نقاشي صخره اي در اين محوطه خاطر نشان کرد: با توجه به اسناد، مدارک و گمان هاي موجود احتمال مي دهيم که روي سکوي دوم بناي سکوي ديگري وجود داشته باشد.

وي ادامه داد : با کشف بنايي ديگر روي سکوي دوم ممکن است کاربردي زيگوراتي براي آن تعيين شود اما هم اکنون نمي توان اين موضوع را بيان کرد، چون زيگورات کارکردي مذهبي دارد و در حال حاضر با سکوي پله اي از آن ياد مي کنيم.

شناسايي 8 گوردخمه در 5 کيلو متري شمال غرب تپه کنار صندل از ديگر موضوعاتي بود که مجيد زاده به آن اشاره کرد و گفت: اين گور دخمه ها در صخره هايي از سنگ آهک به شکل مستطيل کنده شده و معتقديم که اين گور ها به شاهان آن دوره تعلق دارد چون عليرغم دزدي هاي انجام شده در اين گورها در دوران باستان تعداد زيادي طلا،جواهر ،سکو و سفال بدست آمده که مشخصات اين سفال ها همزمان با هزاره سوم است .

کشف يک مجسمه 10 متري در داخل ديوار از ديگر موضوعاتي است که وي به آن اشاره کرد و افزود:اين مجسمه متعلق به انسان بوده و در نوع خود بزر گترين مجسمه اي است که در هزاره سوم در سراسر شرق ايران شناسايي شده است.

سرپرست کاوش هاي باستان شناسي جيرفت تصريح کرد:اين مجسمه با قطر 18 سانتيمتر بالا تنه اي با رنگ زرد و پايين تنه اش با دامن گلداري پوشيده شده است .

وي در پايان خاطر نشان کرد : کشف 3 لوح و يک سنگ نوشته از ديگر دستاوردهاي کاوش درکنار صندل جيرفت بود. اين الواح از حياط درون يک خانه کشف شده و در صدد هستيم با اجازه دادستاني در فصل هاي بعدي حياط اين خانه ها را کاوش کنيم چرا که با کشف اين الواح مشخص شد که خاستگاه خط عيلامي در ابتدا در جنوب شرق ايران بوده است.

115/

انتهای پیام/

کد خبر 1386091832