به گزارش ميراث آريا(CHTN)، \"لورنزو کستانتيني\" سرپرست تيم ايتاليايي کاوش‌هاي باستان‌شناسي در شهر سوخته درنهمين کنگره بين‌المللي باستان‌شناسي با بيان اين مطلب گفت: در کاوش‌هاي انجام‌شده گورهاي باستاني شهر سوخته نمونه‌هاي گياهي از گيشنيز، زيره و پسته وحشي بدست آمد که براساس تحقيقات انجام‌شده اين گياهان قديمي‌ترين گياهان کشف‌شده است.

وي ادامه داد: همچنين براساس شواهد موجود در دوران کشاورزي عصر مفرغ در اين منطقه هندوانه، عدس، جو و انگور نيز وجود دارد.

به گفته کستانتيني در گورهاي باستاني شهر سوخته ظروف غذا به همراه مواد غذايي، پارچه‌ با جنس‌‌هاي مختلف و حتي کفش نيز پيدا شده است.

وي ادامه داد: در برخي از گورها انواع مختلف پارچه‌هاي بافته‌شده با پشم گوسفند و بز و رنگ طبيعي کشف و شناسايي شد. ضمن آنکه حتي قلاب‌هاي چوبي مخصوص بافتن پارچه نيز در10 گوربدست آمد.

سرپرست تيم ايتاليايي با بيان اينکه گورهاي شهر سوخته بسيار غني است و حتي در برخي از گورها 120 نوع شي و مواد غذايي مختلف بدست‌ آمده است، خاطرنشان کرد: در مطالعات انجام‌شده روي ظروف غذا متوجه شديم نذر کردن غذا و قرار دادن آن در گورها مراسم خاصي از دوران باستان بوده که وارثان براي فرد فوت‌شده انجام مي‌دادند، اين موضوع نشان مي‌دهد که اقتصاد کشاورزي در دوران باستان در شهر سوخته که از آب و هواي خشک و خشن برخوردار بوده ، رونق بسيار داشته است.

کستانتيني در بخش ديگري از سخنراني خود در نهمين کنگره بين‌المللي باستان‌شناسي به کشف چشم مصنوعي در گور 6307 شهر سوخته اشاره کرد و گفت: براساس تحقيقات اوليه سن زني که چشم مصنوعي داشته 28 تا 32 سال تخمين زده شده و قد آن در حدود 180 سانتي‌متر است.

وي ادامه داد: در کنار جسد کيف‌ چرمي پيدا شد که ظاهرا اين کيف کاربرد قاب عينک امروزي را براي چشم مصنوعي داشته است و فرد بعد از استفاده آن را در داخل اين کيف چرمي نگهداري مي‌کرده است.

به گفته اين باستان‌شناس ايتاليايي، قطر چشم مصنوعي 2.96 و ارتفاع آن 1.5 سانتي‌متر است. ضمن آنکه اين چشم به گونه‌اي ساخته شده است که فاصله بين مردمک تا چشم 9 دهم ميلي‌متر است.

بنا بر اين گزارش، نهمين کنگره بين‌المللي باستان‌شناسي از 18 آذر با حضور باستان‌شناسان داخلي و خارجي در محل موزه ملي آغاز به کار کرد. اين کنگره تا 21 آذر ادامه دارد.

115/

انتهای پیام/

کد خبر 1386092031