غلامرضا برزگر در گفتگو با ميراث آريا chtn)) تصريح کرد : نخستين اطلس زباني کشور از خرداد ماه وارد مرحله عملياتي شده است.

وي افزود: با توجه به اقدامات انجام‌شده، طرح تهيه نخستين اطلس زباني کشور تا پايان سال 1387 به اتمام خواهد رسيد و اين اطلس در اختيار پژوهشگران قرار خواهد گرفت.

تهيه اطلس زباني ايران طرحي قديمي ومتعلق به نيمه نخست دهه پنجاه است. اين طرح در آن سال‌ها با نام طرح فرهنگ‌‌ساز به طور مشترک از سوي فرهنگستان زبان ايران و سازمان جغرافياي کشور شکل گرفت و با گردآوري نمونه‌هاي گويشي از بيشتر آبادي‌هاي ايران آغاز شد. اين گنجينه با ارزش با کمتر از 20 هزار نمونه گويشي با پيروزي انقلاب اسلامي در سال 1375 و تحولات آن دوران در نيمه راه متوقف ماند و تا سال 1380 از سر گرفته نشد.

برزگر در ادامه به تدوين و جمع‌آوري متون باستاني سراسر کشور اشاره کرد و به ميراث آريا گفت: هدف از اين کار آن است که تمامي متون باستاني کشور را به صورت يک مجموعه جمع‌آوري کرده تا پژوهشگران اين حوزه به راحتي بتوانند به آن دسترسي داشته باشند.

وي ادامه داد: هم‌اکنون پژوهشکده در حال آمارگيري و جمع‌آوري منابع‌ اين متون است.

معاون پژوهشکده زبان‌شناسي، کتيبه‌ها و متون درباره احداث باغ‌موزه کتيبه‌ها خاطرنشان کرد: قرارداد احداث اين باغ‌موزه با يک شرکت خصوصي منعقد شده است و قرار است اين شرکت تا پايان اسفند ماه پروژه را به ما تحويل دهد اما در تلاش هستيم تا اين باغ‌موزه را تا دهه فجر افتتاح کنيم.

وي در پايان از تدوين دايرة‌المعارف سکه‌هاي اسلامي خبر داد و افزود: تدوين دايرة‌المعارف سکه‌ها نيز از ديگر پروژه‌هاي پژوهشکده است و بسياري از پژوهشگران هم‌اکنون در حال جمع‌آوري اطلاعات لازم مربوط به سکه‌هاي دوران اسلامي از تمامي موزه‌هاي سراسر کشور هستند.

115/

انتهای پیام/

کد خبر 1386092525