به گزارش ميراث‌آريا(chtn) \"محمود دهقان\" کارشناس هنرهاي سنتي که در نشست گرهمايي \"گنجينه‌هاي از يادرفته هنر ايران\" سخن مي‌گفت در مقاله‌اي با عنوان «دارايي بافي»، در مورد اين هنر بومي ‌يزد توضيح داد: دارايي بافي در فرهنگ لغت (يعني پارچه پر امواج و رنگارنگ)است که در گذشته افراد متمول از اين پارچه در مراسم ازدواج دخترانشان استفاده مي‌کردند. اين پارچه‌ها با يک روش ساده بافته مي‌شوند و تفاوت آن‌ها با بافته‌هاي ديگر در روش تهيه و رنگ آميزي است.

در ادامه \"آناهيتا ساساني\" کارشناس مرمت نيز در ادامه با مقاله «معرفي و فن شناسي تزيينات بناي مقبره خواجه اتابک کرماني»،‌ تزيينات گچ‌بري و آجرکاري را از ديگر هنرهاي به کار رفته در معماري، سنتي ايران برشمرد و افزود: تزيينات گچ بري و آجرکاري در معماري، بخش زيادي از معماري ما را به‌خود اختصاص داده است.

وي افزود: آشنايي با نحوه کار هنرمندان و مواد به کار رفته، امروزه بيش از پيش، نقش خود را آشکار کرده است. زيرا بهترين روش حفاظت بنا هنگامي ‌است که بتوانيم با روش و مواد به کار رفته آشنا باشيم.

همچنين \"پريسا عمراني\" کارشناس صنايع دستي در بخش ديگري از اين مراسم به تاريخچه برنجکوبي در ايران اشاره کرد و گفت: برنجکوبي يا تارکشي در واقع کوبيدن نوارهاي برنجي در چوب است. البته چون هيچ منبع مستندي نداريم، نمي‌توانيم بگوييم اين هنر متعلق به ايران است يا از هند وارد ايران شده است ولي مي‌توان گفت، اين هنر از دوران صفوي رايج شده و در دوران قاجار به اوج خود رسيده است.

وي افزود: امروزه نمونه‌هاي فراواني از اين هنر در بازار يافت مي‌شود که از هند، پاکستان و تايلند وارد شده ولي از لحاظ طرح و رنگ در مقايسه با نوع ايراني، مرغوبيت کمي‌ دارند که به دليل قيمت پايين، مورد فروش قرار مي‌گيرند.114/

انتهای پیام/

کد خبر 1386092738