\" رضا کرمي\" نماينده فرهنگي کشورمان در اين مراسم مولانا را يکي از مشهور ترين و پرآوازه ترين شاعران ايران زمين دانست که صاحب يکي از بي بديل ترين انديشه هاي عرفاني در زمان خود و همه اعصار بوده است .
وي افزود : شخصيت مولانا شخصيتي جهاني و فرامرزي است و به بشريت تعلق دارد زيرا که او به جايگاه انسان در آفرينش و منزلت والاي او ايمان واعتقاد داشت وهمواره بدنبال انسان مي گشت.
\"رجول شاچري\" نماينده وزير فرهنگ آلباني ضمن ايراد پيام وزير فرهنگ به مناسبت اين سمينار تعليمات مولانا را لازمه پرورش دوستي ميان انسانها دانست و مشارکت اين وزارت در اين سمينار را مايه مباهات دانست .
وي در ادامه از تلاشهاي بنياد فرهنگي سعدي شيرازي در تيرانا تشکر و قدرداني کرد.
\"عليبمان اقبالي زارچ\" سفير ايران در آلباني نيز ضمن تشکر از برگزار کنندگان سمينار ، فرازهايي را از وصيت نامه مولانا که در آن توصيه به نيکي ، اقامه روزه و نماز ، پرهيز از رابطه با نابخردان و کمک به نوع بشر دانست را براي جمع حاضر قرائت کرد و بر روح صلح دوستي و بشر دوستي ايرانيان که ريشه در خاک اين سرزمين دارد ، تأکيد کرد.
\"کنستانتينوس کوکوسيس\" سفير يونان هم در ادامه اين مراسم بر عمق تأثيرگزاري مولانا بر جهان و ارزش و تعاليم وي براي جهان بشريت تأکيد کرد.
\"بابا رشاد باردي \"رهبر جهانيان بکتاشيه نيز که در جمع سخنرانان افتتاحيه حضور داشت در سخنان خود با تعريف از مولانا و تاثيرگزاري انديشه ها و آموزه هاي وي بر بزرگان بکتاشي به اثر بر جاي مانده از بابا کاظم بقالي يکي از رهبران و بزرگان بکتاشي در کوزوو ياد کرد که گزيده اي از اشعار ديوان شمس تبريزي را در بيش از 50 سال پيش از زبان فارسي به آلبانيايي ترجمه کرده است .
120/
انتهای پیام/