\"فرهاد عابدي\" مدير کل حمايت از توليد و بازرگاني معاونت صنايع‌دستي با بيان اين خبر به ميراث‌آريا(chtn) افزود: در بازديد از منطقه لارستان که در قالب سفر سه روزه جهت شناسايي فعاليت‌هاي صنايع‌دستي منطقه صورت گرفته است مشاهده کرديم که صنايع‌دستي منطقه داراي پتانسيل‌هاي فراواني است.

عابدي با اشاره به اينکه رشته‌هاي مليله‌طلا، گيوه‌بافي، حصيربافي بوسيله نخل، گلابتون‌دوزي، خوس‌دوزي و گليم‌بافي از جمله رشته‌هاي رايج در زمان گذشته در اين منطقه بوده‌اند خاطرنشان کرد: مهم ترين صنايع دستي منطقه لارستان د رحال حاضر سفالگري است.

وي افزود: امروزه به دليل بي‌توجهي و عدم رسيدگي بسياري از رشته‌هاي صنايع‌دستي در اين منطقه منسوخ شده‌اند و تنها تعداد اندکي از ساکنان لارستان به فعاليت در اين زمينه مي‌پردازند که اغلب آن‌ها نيز سالخورده هستند.

مديرکل حمايت از توليد و بازرگاني تصريح کرد: جايگزيني کالاهاي ديگر و عدم کاربرد محصولات صنايع‌دستي در زندگي روزمره ساکنان منطقه موجب شده فعاليت‌ صنايع‌دستي تنها توسط افراد سالخورده صورت ‌گيرد.

عابدي افزود: منطقه لارستان در گذشته نه چندان دور، در زمينه ساخت صنايع دستي حصيربافي بسيار فعال بوده و توليدات صنايع‌دستي اين منطقه همواره در بازارهاي مختلف مورد استقبال مردم قرار مي‌گرفته است.

وي ادامه داد: بايد به اين نکته توجه داشت که صنايع دستي علاوه‌ بر بازدهي مادي و معنوي مي تواند از مهاجرت روستاييان به شهر که خود پديدآورنده مشکلات بسيار و صرف هزينه‌هاي کلان است، پيشگيري کند.

وي افزود : تخصيص يارانه‌هاي دولتي مانند تسهيلات ارزان قيمت ، حمايت از صادرات ، استانداردسازي و تخصيص بودجه‌هاي لازم براي پژوهش مي‌تواند صنايع دستي چند هزار ساله اين مرز و بوم را حمايت کند.

خاطرنشان مي‌شود؛ شهرستان لارستان از شمال و شمال غرب به شهرستان هاي زرين‌دشت، جهرم و قيرو کارزين، از شرق و جنوب به استان هرمزگان، و از غرب به شهرستان لامرد محدود مي‌شود.

جمعيت منطقه لارستان 250 هزار نفر برآورد شده است. 114/

انتهای پیام/

کد خبر 1386092829