وي با بيان اين موضوع که پاسارگاد منطقه شناختهشده در سطح جهان است، خاطرنشان کرد: در فاصله کمتر از 500 متري مقبره کوروش سولههاي صنعتي وجود دارد که حريم منظري منطقه را برهم زده است.همچنين در اين محدوده روستايي است که ساخت و سازهاي اهالي روستا چهره منطقه را مخدوش کرده است و به همين دليل سازمان درصدد جابهجايي روستا است.
مشايي ادامه داد: طرح جابهجايي روستا، همانند طرحهاي ملي توس و هگمتانه از جمله طرحهاي مهم سازمان ميراثفرهنگي در سال جاري خواهد بود. ضمن آنکه اثر تخريبي اين روستا در منطقه بيشتر از ساخت سد سيوند بود، چه درباره سيوند مطالعات فني و تخصصي از سوي گروههاي مختلف انجام شد اما فعالان ميراثفرهنگي تا به حال فعاليت خاصي را در اين زمينه نکردهاند.
به گفته رئيس سازمان ميراث فرهنگي، طرح ملي توسعه و صيانت از حريم پاسارگاد در فازهاي مختلفي انجام ميشود که فاز اول اين طرح مربوط به جابهجايي روستاي شهرستان مرودشت است.
هماهنگي ميان سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري، فرمانداري و استانداري موضوع ديگري است که معاون رئيس جمهور به آن اشاره کرد و گفت: قرار است سازمان با هماهنگي استانداري فارس هزينههاي جابهجايي روستا را به غير از خريد زمينهاي روستا تأمين کند. همچنين با توجه به هماهنگيهاي صورتگرفته قرار است فرمانداري مرودشت نيز زمينهاي معوضي را به اهالي روستا بدهد.
مشايي در پاسخ به اين پرسش که آيا طرح خريد زمينهاي کشاورزي روستاييان در دستور کار سازمان ميراثفرهنگي است، گفت: با توجه به اينکه زمينهاي کشاورزي و فعاليت کشاورزان در اين منطقه به عنوان يک جاذبه طبيعي و سنتي براي گردشگران است، طرح خريد زمينهاي کشاورزي در دستور کار سازمان نيست.
به گزارش ميراث آريا، طرح جابهجايي خانههاي کشاورزان در نزديکي مقبره کوروش، از حدود يک ماه پيش با سفر قائم مقام سازمان به پاسارگاد مطرح و قرار شده بود که کارشناسان موضوع جابهجايي روستاييان را از منظر اجتماعي و فرهنگي بررسي کنند.
اين گزارش حاکيست ؛ بقايي در سفر به پاسارگاد با فرمانداري مرودشت و استانداري فارس مذاکرات لازم را انجام داده بود.
115/
انتهای پیام/