به گزارش ميراث آريا(CHTN) و به نقل از روابط عمومي ستاد گردشگري جنگ، در اين جلسه که در دفتر معاونت ميراث فرهنگي تشکيل شد؛\"عليرضا مقيمي\" دبير ستاد گردشگري جنگ ضمن تشريح فعاليت‌هاي اين ستاد براي ثبت دفاع مقدس در سطح ملي و يونسکو گفت: اين ستاد براي مستندسازي پرونده‌هاي مربوط به شاخصه‌هاي فرهنگي دفاع مقدس، آمادگي کامل دارد. البته ثبت مناطق عملياتي و يادمان‌هاي دفاع مقدس هم جزو برنامه‌هاي ستاد است.

وي افزود : دفاع‌مقدس متعلق به تمام آحاد جامعه است و پيشرفت‌هاي ما نيز مديون دفاع‌مقدس است چون آن عرصه بود که کشورمان را درجهان سربلند کرده است.

مقيمي با تأکيد بر اهميت نهادينه کردن فرهنگ دفاع‌مقدس و اظهار تأسف از برخي بي‌توجهي‌هاي صورت گرفته در گذشته در اين حوزه تصريح کرد : دولت نهم در جهت توجه جدي به اين حوزه اقداماتي انجام داد تا فرهنگ ايثار و شهادت را در تمام دستگاه‌ها و نهادها ساري و جاري کند و تشکيل ستاد گردشگري جنگ توسط سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري نيز در اين راستا بود.

مقيمي يادآور شد: ما در ستاد گردشگري جنگ تمام توانمان را بسيج نموديم تا هر چه سريعتر ثبت دفاع مقدس به‌عنوان ميراث معنوي را به ثمر برسانيم.

مقيمي به تقويت کاروان‌هاي راهيان نور به‌عنو ان يکي ديگر از اولويت‌هاي ستاد اشاره کرد و افزود: سعي داريم راهيان نور را از حالت فصلي،‌ مقطعي و براي افراد خاص خارج کنيم و در اين زمينه آژانس‌هايي ويژه براي اعزام علاقه‌مندان به بازديد از مناطق عملياتي طراحي شده است.

\"فريبرز دولت‌آبادي\" معاون ميراث فرهنگي نيز در اين ديدار آمادگي اين معاونت را براي ثبت دفاع‌مقدس در سطح ملي و يونسکو اعلام و راهکارهاي مربوط به تحقق اين کار را ارائه کرد.

وي خاطر نشان کرد: ما هنوز در مورد حفاظت از ميراث معنوي راهکارهايي نداريم و براي تحقق اين امر بايد کارهاي پژوهشي انجام شود که دبير ستاد گردشگري جنگ براي همکاري در اين زمينه اعلام آمادگي کرد.

معاون ميراث فرهنگي با اشاره به بعضي از بناهاي ثبت شده در سازمان ميراث فرهنگي گفت: ثبت بناها به اين معنا نيست که اين بناها سابقه طولاني تاريخي دارند بلکه بعضي از اينها به علت حادثه‌اي که در آن رخ داده و يا مربوط به شخصيت خاصي بوده مانند منزل حضرت امام(ره) در خمين، قم و نجف به ثبت رسيده اند. لذا ما مي‌توانيم مناطق عملياتي دفاع مقدس را به خاطر وقوع عمليات‌هاي مهم به ثبت ملي برسانيم.

دولت‌آبادي افزود: در صورتي که ستاد گردشگري جنگ بناهاي تاريخي که در مسير گردشگري جنگ قرار دارد و مورد بازديد کاروان‌هاي گردشگري دفاع‌مقدس قرار مي‌گيرد را به ما معرفي نمايد ، ما بازسازي و مرمت اين بناها را در اولويت‌ کاري خود قرار مي‌دهيم.

حجت‌الاسلام \"حسين زکريايي\" مسئول کار گروه ميراث معنوي ستاد گردشگري جنگ نيز در اين جلسه با اشاره به برقراري تعامل مثبت بين اين کار گروه و پژوهشکده مردم‌شناسي و کارشناسان ميراث فرهنگي گفت: فرم‌هاي مربوط به ثبت دفاع مقدس به‌عنوان ميراث معنوي را آماده کرده‌ايم و در حال مستندسازي برخي شاخصه‌هاي فرهنگي دفاع‌مقدس هستيم. همچنين کار ثبت دهلاويه (مشهد شهيد چمران) و منزل شهيد منتظرالقائم براي ثبت نيز آغاز شده است.

بنا بر اين گزارش ، در اين جلسه مقرر شد که ستاد گردشگري جنگ با همکاري معاونت ميراث فرهنگي تا ماه آينده دو شاخصه از شاخصه‌هاي فرهنگي دفاع مقدس را در سطح ملي به ثبت برسانيم.

اين گزارش حاکيست ؛ دهلاويه محل شهادت شهيد چمران به‌عنوان اولين يادمان دفاع مقدس در سطح ملي به ثبت خواهد رسيد.

/105M

انتهای پیام/

کد خبر 1386092917