وي افزود: بر اساس تحقيقات صورت گرفته در زمينه سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي، از ابتداي شناسايي و اکتشافات يک کاني قيمتي تا پايان آن 200 حرفه مختلف ايجاد ميشود.
خواجه بيدختي ادامه داد: سرانه سرمايه گذاري براي اشتغال يک نفر در اين رشته تنها 35 تا 50 ميليون ريال و فضاي مورد نياز براي آن چهار متر مربع است که طبق اين نتايج فعال کردن اين بخش سبب ايجاد تحول عظيم در اين عرصه خواهد شد.
بيدختي با اشاره به اهميت بحث آموزش در تراش سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي و توسعه آن در خراسان رضوي خاطرنشان کرد: هماکنون در خراسان رضوي با مشارکت و حمايت اين معاونت دورههاي آموزشي تراش سنگهاي قيمتي درحال برگزاري است. همچنين در هنرستان صنايع دستي نيشابور نيز رشته تراش سنگ هاي قيمتي و نيمه قيمتي با مدرسان موسسه تحقيقاتي، پژوهشي الماس آسيا شرق درحال برپايي است.
در ادامه اين نشست \"مهندس محمد جواد پيش بين\"، دبير کميته استانداردهاي سنگهاي قيمتي کشور و مدير عامل موسسه تحقيقاتي الماس شرق آسيا از آموزش مجازي تراش سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي در آيندهاي نزديک خبر داد و افزود: توسعه اين بخش به شدت در ايجاد اشتغال پايدار موثر است. درحال حاضر نيز مشغول رايزني با فني و حرفهاي به منظور آموزش اين رشته هستيم.
وي خاطرنشان کرد: کسي که در زمينه تراش سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي فعاليت ميکند بايد بداند که يک تراش علمي و استاندارد چگونه تراشي است و سنگ را بر اساس اصول فني و بينالمللي درجه بندي کند.
پيش بين با اشاره به سابقه چهار هزار ساله استخراج سنگ از معدن فيروزه نيشابور خراسان رضوي ادامه داد: در کشور ما 12 نوع سنگ معروف وجود دارد که ميتوان با فعال کردن اين بخش گام مهمي در توسعه صادرات غير نفتي برداشت و اين درحالي است که واردات فرآوردههاي سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي کشورهاي حوزه خليج فارس در چند سال اخير رشد چشمگيري داشته است.
وي افزود: ايران به لحاظ وجود پتانسيل در اين بخش و وارد کردن سنگ خام و نيز صدور سنگ تراش خورده در جايگاه مناسبي قرار دارد.
بنابراين گزارش؛ در اين جلسه موسوي معاون صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي سمنان نيز با اعلام آمادگي در خصوص توسعه سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي در استان سمنان خواستار انتقال تجربيات خراسان رضوي به اين استان شد و عنوان کرد: با توجه به وجود معدن فيروزه در استان سمنان ميتوان با همکاري دانشگاه صنعتي شاهرود گامهاي موثري در خصوص توسعه اين بخش انجام داد که اين امر نياز به توجه ويژه مسئولين کشور دارد.
معاونين صنايع دستي استانهاي شرق کشور در روز دوم کارگروه، بازديد معدن فيروزه نيشابور را در دستور کار خود قرار داده و نحوه استخراج فيروزه از معدن را از نزديک مشاهده کردند. ضمن اين که از مجموعه بازار رضاي مشهد که بيش از 200 واحد تراش سنگ هاي قيمتي و نيمه قيمتي و تراش فيروزه در آن فعال است بازديد کردند.
گفتني است؛ انتقال تجربيات استانها به يکديگر، معرفي مربيان و اعزام آنها از خراسان رضوي به ديگر استانها، آموزش کار با دستگاههاي تراش و ... توسط خراسان رضوي به عنوان استان معين در ليست اقدامات بعدي اين کارگروه قرار گرفت.
117
انتهای پیام/