\"محمد جواد عطرچيان\" تصريح کرد: براساس قراردادي که ميان شرکتهاي حملونقل مسافر جمهوري اسلامي ايران و سوريه براي حمل زائران و مسافران منعقد شده است، شرکتهاي مسافربري ايراني مجاز هستند اتوبوسهاي حامل زائران و مسافرين را به سوريه و ترکيه اعزام کنند که براي اخذ مجوز عبور ترانزيتي و يا ورود به خاک آن کشور از وزارت حملونقل و ارتباطات جمهوري ترکيه، نسخهاي از قرارداد 2 شرکت مسافربري ايراني و سوريهاي براي ترکيه ارسال ميشود تا آنها اجازه نامه ساليانه را براساس قانون صادر کنند.
وي افزود: متاسفانه پس از گذشت 27 سال از اجراي قانون موافقتنامه حملونقل جادهاي بين 2 کشور، مقامات وزارت حملونقل و ارتباطات ترکيه تفسير جديدي از قانون موافقتنامه حملونقل جادهاي کالا و مسافر ارائه ميکنند و اجازه نامه ساليانه مربوطه را به پروانه تردد بر هر دستگاه اتوبوس ايراني تبديل کردهاند که باعث بروز مشکلاتي براي رانندگان و مسافرين اتوبوسهاي ايراني در مرز بازرگان شده است.
مديرکل دفتر ترانزيت و پايانههاي مرزي سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي تصريح کرد: علاوه بر اينکه طي هفته گذشته از ورود اتوبوسهاي ايراني از طريق مرز بازرگان به ترکيه ممانعت به عمل آمده، حتي نسبت به تاييد برخي قراردادها بعد از گذشت چندين ماه، هنوز اقدامي صورت نگرفته است و پاسخي نيز در اين زمينه از سوي طرف ترکيه ارائه نشده است.
وي ابراز اميدواري کرد طرف ترکيهاي با توجه به اهميت مناسبات حملونقل 2 کشور نسبت به رفع مشکلات موجود اقدامات سريع به عمل آورند و اجازه ندهند مناسبات حسنه حملونقل و ترانزيت بين 2 کشور خدشه دار شود . /105
انتهای پیام/