وي با اشاره به اينکه معمولا هر کشوري در خصوص زمينههاي مختلف يک سري مراجع رسمي علمي تدوين ميکنند افزود: نبود يک مرجع علمي رسمي در زمينه فرش در ايران فقداني بود که با تدوين اين دائره المعارف برطرف خواهد شد.
رييس انجمن علمي فرش ايران تصريح کرد: فرش به عنوان نماد ملي و هويتي ايرانيان، در کشور داراي منابع رسمي علمي محدودي است و اگر منبعي هم وجود دارد معمولا از ترجمههاي خارجي است و اين مسئله مشکلاتي را براي محققان و علاقهمندان به فرش بوجود آورده است.
وي با بيان اينکه در چاپ اول سعي ميشود تا موضوعات مهمتر مطرح و معرفي شود گفت: \"طرح و نقش\"، \"جغرافياي طراحي فرش ايران\"، \"سبکهاي مختلف فرش\"، \"رنگرزي\"، \"رنگ بندي\" و \"سوابق تاريخي\" از جمله محورهايي است که در چاپ نخست دائره العمارف علمي فرش ايران مطرح ميشود.
وي تصريح کرد: براي تدوين اين دايرهالمعارف بعد از \"مدخل گزيني\" توسط شوراي علمي دايرهالمعارف، بيش از ۳۰موضوع در ارتباط با فرش در آن گنجانده خواهد شد.
چيت سازيان، مواد اوليه، طرح و نقشه، رنگ و رنگرزي، بافت و مرمت، مباني هنري، اقتصاد و مديريت، جامعهشناسي و تاريخ را از جمله اين موضوعها برشمرد.
به گفته وي، دايرهالمعارف فرش دستباف يک مرجع تخصصي براي فرش دستباف کشور براي دانشگاهها وتمامي دستاندرکاران فرش ، علاقهمندان و دانشپژوهان خواهد بود.
چيت سازيان خاطرنشان کرد: اين دائرهالمعارف با همکاري انجمن علمي فرش، بنياد دانشنامه فارسي، مرکز ملي فرش ايران، موسسه مطالعات بازرگاني، فرهنگستان هنر و سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري تهيه و تدوين ميشود.
وي افزود: پيش بيني ميشود تا دو سال آينده نخستين جلد اين دائره المعارف وارد بازار شود.114/
انتهای پیام/