وي افزود: با توجه به نامگذاري امسال به نام مولانا شاعر بزرگ پارسي و با وجود برنامهها و همايش هاي متعدد داخلي و خارجي که به نام اين شاعر بزرگ برگزار شده است اما به نظر مي رسد که در ميان تمام اين همايشها کمتر به موضوع زن در آثار مولانا پرداخته شده است .
نظرآهاري تصريح کرد : بهرهمندي از انديشه بزرگاني که از سرچشمههاي ناب زلال معارف الهي سيراب شده اند ، پيش از اينکه اضطراب بيهودگي و پوچي و بي معنايي ما را از پا در آورد ، ضرورتي انکار ناپذيراست و طبيعي است که يکي از آموزگاران بزرگ ما در اين عرصه شاعر بزرگ پارسي مولانا است .
وي ادامه داد: برگزاري اين همايش آغازي براي تداوم سلسله همايش هاي ديگري در آينده و با هدف بررسي اين موضوع در بخشهاي ديگر ادبيات کشورمان همچون زن در ادبيات عاشورايي ، است .
به گفته دبير همايش تجلي زن در آثار مولانا، همايش تجلي زن در آثار مولانا روز دوشنبه 10 دي ماه از ساعت 14 در تالار بتهوون خانه هنرمندان ايران واقع در نرسيده به ميدان فردوسي ، خيابان شهيد موسوي ، برگزار خواهد شد که شرکت در اين همايش براي عموم علاقمندان آزاد است .
وي با اشاره به حضور صاحبنظران ، دانشگاهيان و صاحبان قلم و انديشه در اين همايش بزرگ ، گفت: دکتر غلامرضا خاکي ، خانم دکتر فلاحي مقدم ، دکتر فاضلي ، خانم دکتر جودي و خانم دکتر مشير از سخنرانان اين همايش خواهند بود .
نظرآهاري با تأکيد بر اينکه برگزاري اين همايش فرصتي است تا با نگاهي منصفانه و منتقدانه به موضوع زن در ادب پارسي پرداخته شود و مجالي براي تعامل و تضارب آرا ايجاد شود ، اظهار داشت : قرار نيست از بزرگانمان اسطوره بسازيم و هرآنچه را که گفته اند را به عنوان اصول خدشه ناپذير به جامعه ارائه دهيم اما از سوي ديگر قرار هم نيست با تعاريف دنياي امروز به سراغ ادب کلاسيک رفته و با گرز گران تمام عمارت با شکوه آموزه هاي گذشته را در هم بکوبيم .
دبير همايش تجلي زن در آثار مولانا با بيان اينکه زن در عصر مولوي نقش چنداني در زندگي اجتماعي نداشته است ، به ديد و نگرش متفاوت مولانا نسبت به زنان اشاره کرد و افزود: مولانا به عنوان انساني بزرگ و با کرامت و با نگاهي والاتر به اين فضا نگاه مي کند هدف مولانا پرورش انسان کامل است و رسيدن به اهليت و شايستگي .
115/
انتهای پیام/