وي ادامه داد: يونسکو در هر سال از کشورها ميخواهد تا اسامي مفاخر و مشاهير خود را با توجه به مناسبتهاي مرتبط با آنها به يونسکو معرفي کند. يونسکو نيز پس از بررسي اسامي پيشنهادشده، در صورتي که معيارهاي اين افراد مطابق با معيارهاي يونسکو باشد، آنها را در فهرست مشاهير و مفاخر خود اعلام کرده و کشورها بر همين اساس برنامهها و بزرگداشتهاي مرتبط با آن شخصيت را در کشور خود برگزار ميکنند.
هاشمي با اشاره به چهارصدمين سال رحلت شيخبهايي در سال 2009 خاطرنشان کرد: ايران نيز هشت ماه پيش اسامي 5 دانشمند و مفاخر خود را به يونسکو ارسال کرد. با توجه به شخصيت جهاني شيخبهايي و نگارش دو رساله درباره نجوم و همزماني چهارصدمين سال رحلت شيخبهايي با سال ميراث و نجوم در سال 2009، يونسکو موافقت کرد که نام اين شخصيت در فهرست مشاهير ثبت شود.
به گفته رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي ، يونسکو هيچ سالي را به نام شخصيت فرهنگي يک کشور نامگذاري نميکند. بلکه کشورهاي عضو با توجه به مناسبتهاي مفاخر کشور خود ليست پيشنهادي را به يونسکو داده و در صورتيکه افراد پيشنهادشده مطابق با معيارهاي جهاني يونسکو باشد، نام مفاخر و مشاهير کشورها را در اين ليست ثبت کرده و سپس کشورها به همين بهانه برنامهها و بزرگداشتهايي را برگزار ميکنند. ايران نيز با توجه به چهارصدمين سال رحلت شيخ بهايي، دو همايش ملي و يک همايش بينالمللي شيخ بهايي را طي سه سال برگزار خواهد کرد.
وي تصريح کرد: اولين همايش در سال جاري در اصفهان برگزار شد. همايش دوم، سال آينده در مشهد است و همايش بينالمللي شيخ بهايي نيز در سال 2009 که همزمان با چهارصدمين سال رحلت وي است، برگزار ميشود.
نامگذاري سال مولانا از سوي يونسکو موضوع ديگري بود که رئيس پژوهشگاه سازمان ميراثفرهنگي به آن اشاره کرد و به ميراث آريا گفت: در سال 2007 نيز با توجه به هشتصدمين سال تولد مولانا، نام اين عارف و شاعر در فهرست مشاهير يونسکو به ثبت رسيد و بر اين اساس کشورهاي مختلف برنامهها و بزرگداشتهايي را براي وي برگزار کردند. اگر نام يک شخصيت در فهرست مشاهير يونسکو به ثبت ميرسد، کشورهاي ديگر نيز ميتوانند براي آن شخصيت مراسم بزرگداشت برگزار کنند. البته اين موضوع بستگي به شناخت آن شخصيت از سوي کشورهاي ديگر دارد. مولانا يک شخصيت شناختهشده نه در ايران بلکه در بسياري از کشورهاي آسيايي و اروپايي است.
به گزارش ميراث آريا ، هفته گذشته يکي از خبرگزاريهاي رسمي کشور به نقل از مسئول بخش فرهنگي يونسکو اعلام کرد که سال 2009 به نام هيچ شخصيتي نامگذاري نشده است. پيرو اين مطلب، سفير و نماينده دائم جمهوري اسلامي ايران در يونسکو در واکنش به اين خبر با عنوان \"سالي به نام شيخ بهايي نداريم\" ضمن اعلام نام سالهاي نامگذاري شده، تنها از برگزاري نکوداشت شيخ بهايي در سال 2009 خبر داد.
دکتر محمدرضا مجيدي در نمابري که براي اين خبرگزاري ارسال کرده بود، اعلام کرد: سي و چهارمين کنفرانس عمومي يونسکو طي سند شماره 34C14 پيشنهاد کشورمان درخصوص نکوداشت چهارصدمين سال وفات مرحوم شيخ بهايي، نهصد و پنجاهمين سال تولد امام محمد غزالي، هزار و صد و پنجاهمين سال تولد ابوعبدالله رودکي و همچنين يکصد و پنجاهمين سال حيات فعال سيد جمال الدين اسدآبادي در سالهاي 2009-2008 از سوي يونسکو موافقت کرد و سند فوق الاشعار را با اجماع به تصويب رساند.
سفير و نماينده دائم جمهوري اسلامي ايران در يونسکو همچنين درباره بخشي ديگر از صحبتهاي نالين که گفته بود \"من اين اشخاص (از جمله شيخ بهايي) را نمي شناسم و چنين خبرهايي اصلا صحت ندارد و هيچ شخصيت خاصي براي سالهاي آينده در نظر گرفته نشده است\"، خاطرنشان کرد: ناآشنايي ايشان با عالم برجسته ايراني همچون شيخ بهايي جاي تعجب بسيار دارد زيرا شيخ بهايي مشهورتر از آن است که کسي چنين سخناني را در مورد وي بر زبان راند. مضافا آنکه گراميداشت شيخ بهايي در سال 2009 مورد تصويب يونسکو قرار گرفته است.
115/
انتهای پیام/