وي ادامه داد:حتي گزارش نماينده ايکوموس بعد از بازديد از مجموعه کليساها بسيار مثبت بوده و به احتمال قريب به يقين مجموعه کليساهاي تاريخي ايران در سال 2008 ثبت جهاني ميشود.
دولتآبادي همچنين در مورد وضعيت پرونده سازههاي آبي شوشتر خاطرنشان کرد: پرونده ثبت جهاني دو اثر سازههاي آبي شوشتر و مجموعه شيخ صفي در تيرماه سال جاري تحويل معاونت ميراث فرهنگي داده شد.
وي افزود: براي تکميل هر دو پرونده زمان بسيار کمي داشتيم. در بررسي هاي به عمل آمده مشخص شد پرونده مجموعه شيخ صفي با توجه به ميزان مداخلات و ساخت و سازها در اطراف اين مجموعه پيچيدهتر بوده و به زمان بيشتري احتياج دارد.
به گفته معاون ميراثفرهنگي پرونده سازه هاي آبي شوشتر هم با توجه به نواقص موجود در پرونده کار فشردهاي به لحاظ کارشناسي براي تهيه و تکميل نقشهها، برنامه مديريتي، تعيين عرصهها و حرايم و ساير مدارک و مستندات مورد لزوم صورت گرفت و در حال حاضر پرونده در مراحل نهايي تدوين است و در زمان مقرر( اول فوريه 12 بهمن) به يونسکو ارسال خواهد شد.
دولتآبادي در پاسخ به اين سؤال که در صورتيکه سازه هاي آبي شوشتر در سال 2009 ثبت جهاني شود، آيا اثر بعدي که براي ثبت جهاني براي سال 2010 نامزد مي شود مجموعه شيخ صفي است، به ميراث آريا گفت: کارشناسان بخش ميراث جهاني هم اکنون همزمان با تهيه پرونده سازههاي آبي شوشتر مشغول تهيه پرونده ثبت جهاني مجموعه شيخ صفي نيز هستند.
وي با اشاره به ايجاد دبيرخانه دائمي پروندههاي ثبت جهاني افزود: درصدد هستيم به سمتي حرکت کنيم که پرونده ثبت جهاني اکثر آثار تاريخي ايران با کمک پايگاهها و ميراث فرهنگي استانهاي مختلف تهيه شود تا براي سالهاي آينده حق انتخاب ميان چندين اثر وجود داشته باشد. به همين منظور بايد دفتر ميراث جهاني همواره به شکل يک دبيرخانه به فعاليت خود در زمينه تهيه و تکميل پروندههاي ثبت جهاني آثار تاريخي و طبيعي در طول سال ادامه دهد.
115/
انتهای پیام/