\t
وي ادامه داد:اين در حالي است که اکثرمحوطههاي تاريخي ايران از چنين طرح و برنامهاي برخوردار نيستند. اين موضوع باعث مداخلات فراوان و ساخت و سازهاي بي رويه در اطراف محوطههاي تاريخي ميشود.
به گفته صابري در صورتيکه محوطهاي طرح جامع داشته باشد، ميزان مداخلات، اولويتها و ارزشهاي اثر، پتانسيلها، تهديدها و ظرفيتهاي محوطه مشخص ميشود. همچنين با تدوين طرح جامع اولويتهاي پژوهش و حفاظت و نگهداري محوطهها مشخص ميشود.
رئيس اداره حفظ و احياي بناها و محوطههاي تاريخي با بيان اينکه بايد براي تدوين طرح جامع محوطهها کميته خاصي شکل بگيرد، خاطرنشان کرد: اداره حفظ و احياي بناها و محوطهها پيشنهاد تشکيل کميتهاي را با حضور رؤساي پژوهشکده باستانشناسي، اداره کل موزهها، رؤساي پايگاهها را داده است تا با همکاري و تعامل گسترده بتوان طرح جامع محوطههاي تاريخي را تدوين کرد.
صابري همچنين از تدوين دستورالعمل ميزان مداخله در محوطههاي تاريخي خبر داد و گفت: دفتر حفظ و احياي بناها و محوطههاي تاريخي اقدام به تدوين دستورالعملها و ميزان مداخله در بناها و محوطههاي تاريخي کرده است. اين دستورالعمل در فاصله زماني شش ماهه تا يکساله تدوين خواهد شد.
به گفته وي با اتمام کار تدوين و ابلاغ آن به تمامي دستگاهها، اگر فرد يا نهادي بخواهد در بنا يا محوطه تاريخي مداخله کند، نيازمند اين دستورالعمل و پيروي از آن است.
115/
انتهای پیام/