به گزارش ميراث آريا chtn))، \"محمد شريف ملک زاده\" معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در گردهمايي ملي گردشگري تخصصي و نقش آن در توسعه صنعت جهانگردي ضمن بيان اين مطلب گفت: با توجه به سياست‌هاي دولت نهم و توجه وي‍‍ژه رئيس جمهور به گردشگري، طولي نخواهد انجاميد که به اهداف سند چشم انداز 20 ساله بسيار سريعتر از آنچه تصور مي‌شود، دست خواهيم يافت.

وي با اشاره به برگزاري 61 همايش در سراسر کشور طي سال جاري افزود: تمام اين همايش‌ها با همکاري بخش خصوصي انجام شده است و فرهنگسازي که ما در خصوص سفر و گردشگري انتظار داشتيم با برگزاي اين همايش‌ها تحقق پيدا کرده است.

وي اضافه کرد: بيش از 90درصد تورگردانان کشور از مهارت و تجربه لازم در خصوص کاري که انجام مي‌دهند برخوردار نيستند و از اين رو بسياري از تور‌هايي که در کشور برگزار مي‌شود نامناسب، تکراري و براي مقاصد محدود است .

وي تصريح کرد: تورها معمولا در زمان پرتردد سفر و نوروز و به شيوه‌هاي غير جذاب و نه چندان کيفي برگزار مي‌شود و اين مسئله به گسترش صنعت گردشگري لطمه مي‌زند.

معاون گردشگري با اشاره به اينکه دفاتر مسافرتي با تلاش و دشواري‌هاي زياد نور چراغ گردشگري را روشن نگاه داشته‌اند بيان ‌کرد: با اين وجود تعداد دفاتري که آگاهي کامل کار خود را انجام مي‌دهند و به جنبه‌هاي تخصصي آن تسلط دارند، بسيار کم است؛ ازاين رو عجيب نيست که در حوزه ‌سفر‌هاي داخلي مردم تمايل چنداني به سفر ندارند.

وي يادآور شد: وقتي مسير جديد تعريف شود مردم خود بازارياب مي‌شوند.

ملک زاده با اشاره به رتبه‌بندي سازمان جهاني جهانگردي که ايران را از لحاظ برخورداري از جاذبه‌هاي طبيعي در رتبه 5 و از لحاظ برخورداري از جاذبه‌هاي تاريخي و فرهنگي در رتبه 10 قرار داده‌است،گفت: براي ايران با توجه به دارا بودن چنين پتانسيل‌هاي مي‌توان بيش از 800 تور‌ تعريف کرد.

معاون گردشگري يادآور شد: محصول محدود، مشتري محدود را به ارمغان مي‌آورد و تا زماني که تور‌ها تخصصي نشوند، به صورت عملياتي شاهد توسعه گردشگري نخواهيم بود.

وي با اشاره به عدم آموزش‌هاي تخصصي در تور‌ها خاطر نشان کرد: کمبود نيروي متخصص و با تجربه از ديگر مشکلات موجود در گردشگري است.

وي همچنين در اين همايش از فعاليت بيش از 60 درصدي دفاتر خدمات مسافرتي در زمينه تو‌هاي خروجي خبرداد و گفت: در سال87 آيين‌نامه دفاتر خدمات مسافرتي بازنگري مي‌شود و دفاتري که براي کار تخصصي و فعاليت خاص برنامه‌اي داشته باشند از سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري مجوز راه اندازي و بند\"ب\" مي‌گيرند.

ملک زاده با اشاره به ديگر برنامه‌هاي معاونت گردشگري براي سال آينده به تدوين برنامه مدون و جامع براي توسعه بازار، ورود و افزايش توان فني تورگردانان و تعريف انواع توريسم با توجه به علايق خاص اشاره کرد.
102/

انتهای پیام/

کد خبر 1386110914