\"آرش کوشا\" افزود: قشم از منظر کميته ملي طبيعتگردي با بررسيهايي که انجام شده است يکي از مناطق مهم در توسعه گردشگري کشور است.
وي با بيان اينکه قشم از پديدههاي متعددي از جاذبههاي طبيعي کشور برخوردار است، تصريح کرد: وسعت قشم امکان برنامهريزي و ظرفيتها سرمايهگذاري را مهياتر از جزيرههاي ديگر مطرح کرده است.
وي ادامه داد: در واقع ميراث طبيعي که در قشم توأمان در ابعاد و اجزا و عناصر مختلف داريم ميراثي است براي ژئوتوريسم که يک حرکت و موضوع نوپا اما پرجاذبه در صنعت گردشگري محسوب ميشود.
کوشا با اشاره به اينکه توجه به ژئوپارک قشم موضوعي جدي براي سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري و سازمان حفاظت محيط زيست است، خاطرنشان کرد: در کميته ملي طبيعتگردي در حال شناسايي سايتهاي مختلف طبيعي در ايران هستيم که تعداد آنها در کنار ميراث طبيعي فراوان است، پيشنهاداتي هم براي ثبت ملي و بينالمللي آنها آماده کردهايم که برخي از آنها مانند جنگلهاي مانگرو در قشم در دست بررسي است.
وي اضافه کرد: موضوعاتي نظير ژئوپارک قشم و معرفي آنها اقداماتي است که بايد در سايتهاي ديگر نيز انجام شود.
وي با بيان اين که کوير لوت و شهداد يکي از عجيبترين و کمنظيرترين پديدههاي زمينشناسي است که در کشور وجود دارد، افزود: اين بيابانها و پديدهها جز عجايب هستند و ظرفيت ثبت جهاني دارند.
کوشا تأکيد کرد: سال 87 را بايد سال ثبت پديدهها در حوزههاي ملي و بينالمللي بدانيم . به همين مناسبت در بحث ثبت ملي آثار هم در حال حاضر فهرست جديدي تدوين شده و با همکاري دستگاههاي مختلف اين کار در حال انجام است.
وي همچنين گفت: موضوع ژئوتوريسم يک بحث نو، علمي و پرجاذبه است که ميتواند بهعنوان يک محصول فاخر علمي مورد توجه قرار گيرد.
کوشا با اشاره به اينکه ژئوپارک قشم ميتواند بهعنوان يک پايلوت مورد اهميت قرار گيرد، افزود: کميته ملي سال آينده با همکاري يکي از دانشگاههاي معتبر کشور همايش ژئوتوريسم و نقش آن در صنعت گردشگري را در تهران برگزار خواهد کرد.
M/104
انتهای پیام/