وي افزود: پرونده سازه هاي آبي شوشتر با توجه به نواقص موجود در پرونده کار فشردهاي از لحاظ کارشناسي براي تهيه و تکميل نقشهها، برنامه مديريتي، تعيين عرصهها و حرايم و ساير مدارک و مستندات بود که با تلاش تمامي دوستان و همکاران اين پرونده تکميل و حتي زودتر از موعد مقرر( اول فوريه) به يونسکو ارسال شد.
دولتآبادي تصريح کرد: پرونده ثبت جهاني دو اثر سازههاي آبي شوشتر و مجموعه شيخ صفي در تيرماه سال جاري تحويل معاونت ميراث فرهنگي داده شد. براي تکميل هر دو پرونده زمان بسيار کمي وجود داشت. در بررسيهاي به عمل آمده مشخص شد پرونده مجموعه شيخ صفي با توجه به ميزان مداخلات و ساخت و سازها در اطراف اين مجموعه پيچيدهتر بود و به زمان بيشتري احتياج دارد.
بنابراين گزارش، مجموعه آبشارهاي شوشتر در دوران ساسانيان، براي بهره گيري از نيروي آب بهعنوان محرک آسيابهاي صنعتي ساخته شده است. ساسانيان در اين مجموعه از روشهاي باستاني بسيار ويژه و منحصر به فردي براي تقسيم آب رودخانه کارون به تمامي نقاط شهر شوشتر و حتي شهرهاي ديگر استفاده کردهاند.
در اين مجموعه بزرگ، ساختمان آسيابها، آبشارها، کانالها و تونلهاي عظيم هدايت آب و سيکا که محلي براي استراحت و تفريح است قابل توجه و جالب هستند. در سفرنامه مادام \"ژان ديولافوا\" باستان شناس نامدار فرانسوي از اين محوطه به عنوان بزرگترين مجموعه صنعتي پيش از انقلاب صنعتي ياد شده است.
اين گزارش حاکيست ؛ ساختمانهاي برجا مانده از آسيابهاي آبي متعلق به دوره صفويه است. اين آسيابها با استفاده از فشار آب به گردش ميافتادهاند که تاکنون 35 آسياب در اين محوطه شناسايي شده است. سرريزهاي آب منظرهي زيبا از آبشارهاي مصنوعي را به وجود آوردهاند.
115/
انتهای پیام/