اين نشست که به همت مؤسسه فرهنگي اکو و معاونت فرهنگي وزارت ارشاد ترتيب داده شده بود با استقبال مناسبي از سوي کشورهاي اکو مواجه شد. نشست مزبور با پيام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، محمدحسين صفار هرندي آغاز به کار کرد.
در بخشي از اين پيام آمده است: \"صنعت فرهنگ چاپ يکي از بهترين حوزههاي همکاري و تعامل کشورهاي عضو اکو به شمار ميرود و با توجه به امکانات بالقوه اين صنعت و ظرفيتهاي اقتصادي و فرهنگي کشورهاي عضو به راحتي ميتوان افق بسيار روشني را براي روابط، همکاريها و مبادلات اين کشورها تصور کرد.\"
محسن پرويز، معاون فرهنگي وزارت ارشاد اين نشست را گام مهمي در زمينه همکاريهاي آينده در زمينه چاپ و نشر خواند و گفت: متأسفانه به خاطر عدم شناخت کافي کشورهاي منطقه از فرهنگ يکديگر، مردم منطقه با يکديگر آشنا نيستند و حتي نويسندگان غربي و آمريکايي را بهتر ميشناسند.
معاون فرهنگي وزارت ارشاد از اعلام آمادگي کامل ايران براي همکاري و سرمايهگذاري در زمينه چاپ و نشر در کشورهاي اکو خبر داد.
در ادامه جلسه، محمد رجبي رئيس مؤسسه فرهنگي اکو، اظهار داشت: فعاليتهاي ما در زمينههاي فرهنگي، بهويژه چاپ و نشر نبايد محدود به کشورهاي خودمان باشد بلکه تمام کشورهاي اکو بايد بهصورت منطقهاي فعاليت کنند. هر ساله در ايران نمايشگاه صنعت چاپ و بستهبندي برگزار ميشود، چه خوب است که اين نمايشگاه در تمام کشورهاي منطقه برپا شود.
وي افزود: مسئله چاپ و بستهبندي از اهميت ويژهاي برخوردار است. چنانکه چاپ کتاب هم نوعي بستهبندي علم و دانش است. ما براي حفظ معلومات و داشتههايمان آنها را در بستهبندي کتاب چاپ ميکنيم.
رجبي با ابراز خرسندي از تشکيل اين نشست، اظهار اميدواري کرد که همکاريهاي مشترک بيش از پيش در ميان کشورهاي منطقه ادامه داشته باشد.
وي اجراي پروژههاي سرمايهگذاري مشترک، همچنين تبادل تجربه، دانش و تخصص را مهمترين زمينههاي همکاري در سطح منطقه دانست.
تشکيل اتحاديه چاپ و نشر کشورهاي اکو، معافيت مالياتي صادرات و واردات در زمينه چاپ و نشر و صنايع وابسته، ايجاد بانکهاي اطلاعاتي چاپ و نشر در منطقه، تسهيل روابط تجاري شرکتهاي چاپ و انتشارات منطقه و برگزاري جلسه بعدي اين نشست، به پيشنهاد تاجيکستان در اين کشور برگزار خواهد شد.
115/
انتهای پیام/