وي افزود: اگر اين معرفي به نحوي مناسب از سوي موزهها انجام شود، شناخت خوبي از تاريخ کشورها بوجود آمده و اين شناخت منجر به توسعه و گسترش ارتباطات خواهد شد.
مهرانديش با بيان اينکه در گذشته همکاريهاي بسيار خوبي بين دو موزه ملي و بريتانيا به ويژه در بخش سکه انجام گرفته است، خاطرنشان کرد: برگزاري نمايشگاهها نبايد يک طرفه باشد. بلکه بايد ضمن معرفي تاريخ و فرهنگ ايران در ساير کشورها، تاريخ و فرهنگ کشورهاي ديگر نيز در ايران معرفي و شناخته شود.
رئيس کل موزه ملي ايران ادامه داد: پيشنهاد ميکنم برگزاري نمايشگاهها منحصر به يک کشور و يک موزه نباشد بلکه با همکاري موزههاي بزرگ دنيا نمايشگاههايي را در حوزههاي تاريخ و تمدن برگزار کنيم.
وي با اشاره به انعقاد تفاهمنامه ميان موزه ملي و بريتانيا، خاطرنشان کرد: حداکثر تا يک ماه آينده مفاد تفاهمنامه از سوي دو موزه اعلام شده تا بعد از بررسيهاي لازم در سفر بعدي اين تفاهمنامه نهايي و به امضا برسد.
به گفته مهرانديش قرار است در مفاد تفاهمنامه امضا شده ميان موزه ملي و موزه بريتانيا به مواردي مانند آموزش، پژوهش، برگزاري نمايشگاهها، ساماندهي اشياي موزهاي،مرمت و انتقال تجارب اشاره شود.
وي در بخش ديگري از صحبتهاي خود با مدير موزه بريتانيا پيشنهاد برگزاري نمايشگاهي از آثار تاريخي دوره اسلامي که در همه کشورها وجود دارد را داد و خاطرنشان کرد: موزه ملي و موزه بريتانيا ميتوانند به عنوان يک پروژه مشترک نمايشگاهي از آثار تاريخي دوره اسلامي را در تهران برگزار کنند.
در ادامه اين ديدار روبرت نيل مک گريگور مدير موزه بريتانيا با اشاره به برگزاري نمايشگاه امپراطوري فراموششده در لندن گفت: با برگزاري نمايشگاه امپراطوري فراموششده دور تازهاي از روابط فرهنگي ايران و انگلستان شروع شد.
وي افزود: برگزاري اين نمايشگاه نه تنها باعث آشنايي مردم لندن و انگليس با تاريخ و تمدن ايران شد بلکه تاريخ ايران به اروپاييان معرفي شد.
مک گريگور با بيان اينکه اين نمايشگاه 250 هزار بازديدکننده داشت، خاطرنشان کرد: با توجه به توليد مستندهاي مختلف در ارتباط با کوروش و تمدن هخامنشيان و پخش آن از شبکههاي مختلف تلويزيوني ميليونها نفر با تاريخ و تمدن سرزمين ايران آشنا شدند.
به گفته مدير موزه بريتانيا، تاريخ ايران در مدارس لندن تدريس نميشود و موزه بريتانيا فرصتي براي معرفي تاريخ ايران به مردم دنيا است.
وي همچنين برگزاري جشن نوروز ، چيدن هفت سين در موزه بريتانيا و افتتاح گالري ايران در اين موزه را از ديگر دستاوردهاي برگزاري نمايشگاه امپراطوري فراموششده عنوان کرد و گفت: موزه بريتانيا در صدد است تا دومين نمايشگاه خود را با تمرکز بر پادشاهي صفويه برگزار کند. ضمن آنکه درصدد هستيم با توجه به علاقهمندي بازديدکنندگان درباره شخصيت تاريخي شاه عباس فيلم مستند ساخته شده تا اطلاعات جامعي را به بازديدکنندگان ارائه دهيم.
مک گريگور با بيان اينکه موزه بريتانيا سالانه نمايشگاههاي تاريخي زيادي را در ساير کشورها برگزار ميکند، خاطرنشان کرد: در صورتي که ايران تمايل داشته و برنامههاي خود را براي برگزاري نمايشگاه تمدنهاي مختلف به ما اعلام کنند قطعا اين نمايشگاه را نيز در ايران برگزار ميکنيم.
وي ادامه داد: همچنين علاقهمند هستيم تا اشياي تاريخي ايراني را که در موزههاي دنيا وجود دارد را در ايران به نمايش بگذاريم اما برنامهريزي ما به گونهاي است که بايد نمايندهاي از کشوري که اثر را به ايران ميفرستد نيز در نمايشگاه حضور داشته باشد.
برگزاري کارگاههاي علمي و تخصصي در امر موزهداري از ديگر برنامههاي موزه بريتانيا است که مدير اين موزه به آن اشاره کرد و گفت: بسياري از کارگاههاي تخصصي توسط انگلستان اما در ساير کشورها برگزار ميشود. به عنوان نمونه به زودي قرار است کارگاه تخصصي در کشور سودان برگزار کنيم.
در اين ديدار همچنين مسوولان بخشهاي علمي و پژوهشي موزه ملي نظرات و پيشنهادات خود را براي توسعه همکاريهاي دو موزه ارائه دادند.
اکبرزاده مسوول بخش کتيبههاي موزه ملي با بيان اينکه سهم کميته علمي موزه ملي در بخش بينالملل و کنفرانسهاي بينالمللي بسيار اندک است، خاطرنشان کرد: موزه ملي ميتواند به عنوان پل ارتباطي با مراکز علمي دنيا از جمله موزه بريتانيا باشد.
وي ادامه داد: همچنين کتيبههايي از زبان \"سغدي\" در موزه بريتانيا وجود دارد و اميدوارم در نتيجه گسترش تعامل بتوانيم به کتيبهها دسترسي پيدا کنيم.
بيگلري مسوول بخش مطالعات پارينه سنگي گفت: موزه ملي در زمينههاي فني مانند استخراج DNA از نمونههاي ابزارسنگي نيازمند تعامل و همکاري بيشتر با کارشناسان و متخصصان موزه بريتانيا است.
وي با بيان اينکه تا قبل از انقلاب اسلامي مطالعات مربوط به پارينه سنگي توسط محققان خارجي انجام ميشد، افزود: بخش مطالعات پارينه سنگي موزه ملي در حدود شش سال پيش ايجاد شد و کارشناسان موزه به کشفيات مهمي مانند کشف آثار پارينه سنگي با قدمت 15 هزار سال دست پيدا کرده که نتايج آن نيز منتشر شده است.
به گفته بيگلري، همچنين پروژههاي مطالعاتي مشترکي با دانشگاههاي فرانسه و بلژيک در زمينه مطالعات پارينه سنگي انجام شده است.
115/
انتهای پیام/