بر اساس اين گزارش ،در همايش منطقه اي بررسي سند ملي طبيعت گردي صادق محمدي، رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خوزستان برگزاري اين همايش را نقطه اي روشن در دستيابي هر چه سريعتر جهت نيل به توسعه پايدار صنعت گردشگري و اکوتوريسم منطقه عنوان کرد.
دکتر حجازي، استاندار خوزستان نيز با اشاره به اينکه کمتر از 5 درصد جاذبه هاي طبيعت گردي و گردشگري در استان ساماندهي شده است اظهار داشت :بيشترين ظرفيت گردشگري و طبيعت گردي استان خوزستان تا کنون بصورت سنتي استفاده شده و براي ساماندهي اين ظرفيت کار اساسي صورت نگرفته است.
وي دليل اين امر را به حد مطلوب نرسيدن سرمايه گذاري ها وتاسيسات زير بنايي دانست و افزود : ايجاد تاسيسات مرتبط با گردشگري مي تواند به استفاده از طبيعت آبشارها، جنگل ها و بيشه ها در سطح استان کمک کرده و در اقتصاد بدون نفت تقش مؤثري داشته باشد.
حجازي با تأکيد بر ضرورت جذب سرمايه گذاران گفت: اگر ظرفيت هاي لازم در اکوتوريسم ايجاد شود، نه تنها در چرخش اقتصاد بلکه در کاهش تورم و افزايش درآمد مردم نيز تأثير گذار خواهد بود.
وي از ايجاد اقامتگاه در مناطق گردشگري استان در سال آينده خبر داد و خاطر نشان کرد: با ايجاد امکانات اقامتي حضور شبانه روزي گردشگران و بازديدکنندگان در اين مناطق فراهم مي شود.
وي تصريح کرد: با اجراي طرح جامع گردشگري و افزايش اعتبارات حوزه صنعت گردشگري و طبيعت گردي مي توان شاهد تحول ويژه اي در اين بخش شد.
سپس مهندس محمودي راد، مديرکل سازمان محيط زيست خوزستان با اشاره به ضرورت توجه به تأمين آسايش روحي مردم در زندگي ماشيني امروزه و در کنار آن وظيفه 3 سازمان ميراث فرهنگي، منابع طبيعي و حفاظت محيط زيست به حفظ و نگهداري گنجينه هاي خوزستان گفت: استان خوزستان 7/3 درصد از کل تالابهاي کشور، 52 % گونه هاي پرندگان، 38% پستانداران و 40% ماهيها را دارا است که با اطلاع رساني در مدت 6 تا 7 ماه در زمينه طبيعت گردي پاسخ مي دهد.
دکتر کوشا دبير کميته طبيعت گردي نيز در ادامه همايش افزود: يکي از موضوعات بسيار مهم در توسعه نه تنها توسعه صنعت توريسم بلکه بهترين مدلها در توسعه پايدار استفاده از پتانسيل ها در توسعه اکوتوريسم و طبيعت گردي است.
وي توسعه طبيعت گردي را يک مدل برآورد با توجه به شکنندگي هاي محيط عنوان کرد که مي تواند با نگاه جامع و بهره مندي از يافته هاي گرانقدر علمي و تخصصي در کشوري مانند ايران به بالندگي برسد.
دبير کميته ملي طبيعت گردي در ادامه ايران را کشوري با جاذبه هاي متنوع معرفي کرد که با وجود ظرفيتهاي بسيار و داشتن سرمايه هاي گرانقدر و گران سنگ و برخورداري از سايتهاي مثال زدني در ناپايداري گذشته و بدون مديريت از آنها بهره وري نشده است.
وي با شاره به اينکه وزارت جهاد کشاورزي، سازمان جنگلها و مراتع، سازمان محيط زيست و معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري در تنظيم آيين نامه سند ملي طبيعت گردي موثر بوده اند گفت: با توجه به ظرفيتها و منابع جدي سند ملي طبيعت گردي را آغاز کرديم و در کمتر از يکسال فاز اول اطلاعات و توليدات را فراهم کرديم اين سفر استراتژيهاي مهمي دارد و در بررسي با 48 کشور پيشتاز سند طراحي شد.
دبير کميته ملي طبيعت گردي توسعه اکوتوريسم را مسئوليت ميراث فرهنگي ندانست و کميته ملي با آئين نامه ملي را فرا بخش و با ديدگاه تغيير نگاهها عنوان کرد و توسعه اکوتوريسم را بدون حضور جوامع محلي و ذينفعان ناپايدار و تحقق نيافته دانست.
وي در ادامه پيوند ميان ميراث ها را از اهداف برنامه ريزي سند ملي طبيعت گردي عنوان کرد و گفت: مطالعات ظرفيتهاي اکوتوريسم سدها و رودخانه ها را وزارت نيرو انجام داده است و طي جلسه صورت گرفته مقرر گرديد گردشگري در شرح خدمات سدها لحاظ شود.
دکتر کوشا با بيان اينکه کميته هاي طبيعت گردي در استانها تشکيل شده است از مطالعات 80 پروژه در استانها خبر داد که در حال انجام يا پايان مي باشند و در اين خصوص توضيح داد : مطالعات پروژه ها بايد کاربردي باشد. حدود بيش از 60 پروژه اکوتوريسم در کشور در حال انجام است. در حال حاضر گردشگري دريايي توسط معاونت سرمايه گذاري در حال پيگيري است.
وي از رشد اعتبارات صنعت گردشگري در سال 87 خبر داد و گفت: سند ملي طبيعت گردي در هيأت وزيران به تصويب رسيده و بيش ار چهار هزار سايت طبيعت گردي و اکوتوريسمي در نقاط مختلف کشور شناسايي شده است تا با سرمايه گذاري 38 هزار ميليارد ريالي در اين سايت ها، اهداف 20ساله سند براي جذب 5 ميليون اکوتوريسم تحقق يابد.
دبير کميته طبيعت گردي در پايان افزود: مسيرهاي گردشگري ( مسيرهاي اصلي و فرعي) به منظور تدوين اطلس طبيعت گردي مشخص شده است. در سند ملي طبيعت گردي ، کشور به 11 پهنه تقسيم شده که با توجه به ظرفيتهاي استان خوزستان به عنوان يکي از 11 پهنه در آن مورد بررسي قرار مي گيرد. همچنين ظرفيتهايي نظير ظرفيت عشاير در استان بوشهر نيز در اين سند مورد توجه قرار گرفته است.
116
انتهای پیام/