به گزارش ميراث آريا(CHTN)و به نقل از روابط عمومي اين سازمان \"ابو الفضل مکرمي فر\" با بيان اين مطلب افزود: مدرسه غياثيه خرگرد به علت قرار گرفتن در مسير و گذرگاه تجاري قرن نهم ( مشهد- هرات ) از دوره سلجوقي مورد توجه و اهميت خاص بوده و بعلاوه طرح آن شباهت بسياري با مدرسه گوهرشاد در هرات و نيز مدرسه الغ بيک در بخارا دارد .

وي در ادامه اظهار داشت: اين بنا از لحاظ ساختمان و تزئينات و فنون طاق زني و کاربندي هاي گچ بري بديع و از مهمترين بناهاي دوره تيموري است و مجموعه اين ويژگي‌ها باعث مي شود که اين اثر فرهنگي قابليت ثبيت در فهرست ميراث جهاني را داشته باشد.

\"ابوالفضل مکرمي فر\" با اشاره به اينکه اين بنا در زمان شاهرخ تيموري و در سال 848 (ه.ق ) ساخته شده است ،گفت: اين مدرسه تاريخي از جمله ابنيه چهار ايواني و آجري است که در اين دوره ساخته شده و از دو طبقه و با 32 غرفه ، هشت تالار مربع در گوشه ها و دو تالار بزرگ در طرفين هشتي ورودي تشکيل مي‌شود .

وي خاطر نشان کرد :نماي دروني و نماي بيروني جلوي بنا آراسته به کاشيکاري‌هاي رنگارنگ معرق بسيار زيبا و کتيبه است و داخل ايوان‌ها و لابه لاي ديوارها در بيرون با تلفيقي از کاشي و آجر زينت داده شده است.

مکرمي‌فر ادامه‌داد: اقدامات مرمتي متعددي توسط سازمان ميراث فرهنگي براي حفظ اين اثر به عمل آمد که از جمله آنها پي‌بندي بنا از داخل و خارج ، تثبيت و مرمت کاشي‌ها و تزئينات نقاشي بازسازي قسمت هاي تخريب شده و آجر فرش صحن مدرسه را مي‌توان ذکر کرد.
مدرسه غياثيه خرگرد در مجاورت روستاي خرگرد و به فاصله 5 کيلومتر خواف بر سر راه تايباد واقع است .
/104

انتهای پیام/

کد خبر 138611159