بررسي نقش باورهاي مردمي روي کاشي‌کاري‌هاي دوره صفويه و قاجاريه

احمد خوشنويس با بيان اين مطلب به ميراث آريا( CHTN)گفت: کارشناسان گروه تزيينات پژوهشکده ابنيه و بافت هم‌اکنون مشغول بررسي تأثير باورهاي مذهبي و مردمي روي کاشي‌کاري‌هاي دوره صفويه هستند. ضمن آنکه کارشناسان مشغول بررسي تزيينات به کار برده شده در بناهاي دوره پهلوي دوم نيز هستند تا با مقايسه اين دو دوره به نتايج قابل قبولي برسند.

وي ادامه داد: بررسي کاشي‌کاري‌هاي دوره قاجار و وجه تمايز اين دوره با تمامي دوره‌ها از ديگر پروژه‌هاي کارشناسان اين پژوهشکده است.

به گفته خوشنويس، در دوره قاجار گل رنگ قرمز نقش ويژه‌اي در کاشي‌هاي اين دوره داشته است. همچنين نقش زن اروپايي در کاشي‌هاي دوره قاجار به وضوح ديده مي‌شود. بکار بردن اين عناصر کاشي‌هاي اين دوره را از ساير دوره‌هاي متمايز کرده است.

وي با بيان اينکه کاخ گلستان مخزن کاشي کاري دوره قاجاريه است، خاطرنشان کرد: هم‌اکنون کارشناسان تحقيقات خود را روي کاشي‌هاي دوره قاجاريه در کاخ گلستان شروع کرده‌اند.

بررسي نقاشي‌ها و مينياتورهاي دوره صفويه که در بناهاي تاريخي استفاده مي‌شده، از ديگر پروژه‌هاي پژوهشکده ابنيه و بافت است که خوشنويس به آن اشاره کرد و گفت: قرار است کارشناسان گروه تزيينات علل بکاربردن هنر نقاشي روي ديوارهاي بناهاي تاريخي و حتي در برخي مواقع بازارهاي شهر به ويژه بازار کرمان را بررسي کنند.

به گفته رئيس پژوهشکده ابنيه و بافت،‌ نقاشي‌هاي بکار رفته در بناهاي تاريخي بيان‌کننده آداب، رسوم و شيوه زندگي مردمان دوره صفويه است.

115/



انتهای پیام/

کد خبر 138611206