زائران ايراني در سوريه ساماندهي مي‌شوند

به گزارش ميراث آريا(chtn)، افشين کرمي رئيس اداره فرهنگي معاونت فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي, گردشگري و صنايع دستي، با اعلام اين خبر گفت: هفته فرهنگي ايران در سوريه با استقبال بي‌نظير مردم سوريه مواجه شد؛ به گونه‌اي که در سه روز اول 13 هزار اقلام تبليغاتي به اتمام رسيد.

کرمي با بيان اينکه وزير فرهنگ و گردشگري سوريه بعد از بازديد از غرفه موزه سيار سعدآباد، اين غرفه را جذاب‌ترين غرفه ايران معرفي کرد، گفت: همزمان با شروع هفته فرهنگي و گردشگري در سوريه کميته مشترک همکاري‌هاي گردشگري ايران و سوريه نيز با حضور معاون گردشگري سازمان و وزير فرهنگ و گردشگري سوريه برگزار شد.

اين مقام مسئول در ادامه درباره بين‌المللي شدن موزه سيار سعدآباد گفت: وزير گردشگري سوريه، موزه سعدآباد را جذاب‌ترين غرفه از لحاظ نوع ساختار و گوناگوني خدمات دانست و ابراز اميدواري کرد که چنين موزه‌اي در سوريه نيز طراحي شود.

اين مقام مسئول در ادامه خاطرنشان کرد: موزه سيار سعدآباد با هدف معرفي ظرفيت‌ها و پتانسيل‌هاي سعدآباد در مردادماه سال 85 گشايش يافت و در نمايشگاه‌هاي مختلفي همچون فرهنگسراي بهمن، نمايشگاه بين‌‌المللي و سالن همايش صداوسيما برگزار شده است.

رئيس اداره فرهنگي سازمان، ادامه داد: همچنين در حاشيه اين هفته فرهنگي درباره توسعه گردشگري دو کشور ايران و سوريه و نظم‌ بخشيدن به گردشگران مذهبي ايراني که به سوريه سفر مي‌کنند صبحت و تبادل نظر شد.

امضاي تفاهم‌نامه گردشگري و فرهنگي ميان معاون وزير فرهنگ و گردشگري سوريه و معاون گردشگري سازمان موضوع ديگري بود که کرمي به آن اشاره کرد و افزود: اين تفاهم‌نامه در راستاي ساماندهي زائران ايراني قابليت اجرايي بالايي دارد. همچنين در اين تفاهم‌نامه سوريه متعهد به ورود گردشگر سوريه‌اي به ايران شده است.

وي ادامه داد: قرار است تا نيمه اول اسفندماه سال جاري نسبت به شناسايي آژانس‌هاي بين‌المللي براي ورود زايران کشور سوريه به ايران اقدام شود تا بتوان از اين طريق جاذبه‌هاي مذهبي دو کشور را به طور مساوري معرفي کرد.

کرمي افزود: همچنين مقرر شد کتابي از جاذبه‌هاي فرهنگي، تاريخي، طبيعي، معنوي و غيره دو کشور به صورت مشترک چاپ شود.

براساس اين گزارش، هفته فرهنگي ايران در سوريه از 17 تا 22 بهمن ماه در هتل مردين دمشق برپا و در آن در اين هفته فرهنگي، غرفه‌هاي مختلفي شامل غرفه کتاب، غرفه مولاژ آثار تاريخي و مشاهير و مفاخر ايراني، غرفه موزه سيار سعدآباد، غرفه غذاهاي ايراني، غرفه صنايع‌دستي، غرفه لباس اقوام ايراني، خط ايراني، تبليغات براي جاذبه‌هاي گردشگري و تاريخي ايران، غرفه آژانس‌هاي گردشگري و غرفه هواپيمايي برپا شد.

وي ادامه داد:اجراي نمايش رستم و سهراب، نمايش آشنايي شمس با مولانا برگرفته از کتاب مثنوي معنوي از جمله برنامه‌هايي بود که در اين هفته فرهنگي گنجانده شده بود و هر روز با حضور ميهمانان و هنرمندان داخلي و خارجي کشور سوريه برگزار مي‌شد.

رئيس اداره کل فرهنگي معاونت فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي درباره غرفه مولاژ گفت: مولاژو شبيه سازي تنديس‌هاي مفاخر ايران مانند سعدي، حافظ، مولانا، فردوسي و شبيه سازي کتيبه‌هاي باستاني ايراني نيز در بخش نمايشگاه‌هاي اين برنامه فرهنگي به نمايش در مي‌آمد.

کرمي در ادامه صحبت‌هاي خود به اهدا 500 کتاب نفيس خبر داد و خاطرنشان کرد: اين کتاب‌ها به دو زبان فارسي و عربي نوشته شده و به رسم يادبود به ميهمانان ويژه داده شد.

برگزاري نمايشگاه لباس يکي ديگر از برنامه‌هاي اين هفته فرهنگي بود که اين مقام مسئول به آن اشاره کرد و اظهار داشت: با همکاري پژوهشکده مردم شناسي سازمان ميراث فرهنگي, گردشگري و صنايع دستي لباس‌هاي اقوام مختلف از 30 استان کشور در هفته فرهنگي ايران به نمايش درآمد که اين بخش هم مورد توجه بازديدکنندگان واقع شد و بسياري خواستار خريد اين نوع لباس‌ها شدند.

وي در ادامه افزود: برگزاري برنامه‌هاي پژوهشي موسيقي مذهبي ايران نيز در اين برنامه فرهنگي گنجانده شده بود که دکتر سعيد نياکوثري(استاد دانشگاه ) درباره آن سخنراني کرد.

برگزاري نمايشگاه \"عکس و نقاشي\" از ديگر برنامه‌هاي اين معاونت به شمار مي‌آمد که کرمي به آن اشاره کرد و گفت: برگزاري جشنواره \"هزار و يک بسم الله\" و همچنين ايجاد غرفه گردشگري و تبليغات از ديگر برنامه‌هايي بود که در هفته فرهنگي ايران در سوريه برگزار شد .101


انتهای پیام/

کد خبر 1386112413