ساماندهي يادمانهاي ايراني خارج از مرزها

سياوش صابري مدير کل دفتر حفظ و احياي محوطه‌ها و آثار تاريخي با بيان اين مطلب به ميراث آريا( CHTN) گفت: ساماندهي و احياي مقبره‌ها و يادمان‌هاي فرهنگي ايران در خارج از مرزها ضرورت دارد. زيرا مفاخر و مشاهير ايران‌زمين به عنوان ميراث‌ و ثروت فرهنگي مطرح است.

وي ادامه داد: به همين منظور طرح شناسايي و حمايت از ميراث‌ مشترک فرهنگي به سازمان مديريت و برنامه‌‌ريزي ارايه شده و اين سازمان نيز در سال جاري يک ميليارد تومان اعتبار اختصاص داده است.

به گفته صابري کارهاي مربوط به شناسايي آثار تاريخي و فرهنگي مانند مقبره‌هاي مفاخر و شعرا توسط پژوهشگاه و حمايت‌هاي کالبدي و اقدامات مرمتي و حفاظتي از سوي معاونت ميراث‌فرهنگي انجام مي‌شود.

وي ادامه داد: نمايندگان اين کميته از سوي دو معاونت مشخص شده است. اما بايد احکام آنها از سوي رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي،‌ صنايع‌دستي و گردشگري صادر شود.

مدير کل دفتر حفظ و احياي محوطه‌ها و آثار تاريخي خاطرنشان کرد: شناسايي و تشخيص اولويت‌هاي حفاظتي و معرفي مفاخر و مشاهير از جمله کارهاي اين کميته است.

وي درباره زمان تشکيل اين کميته گفت: احتمالا نمايندگان اين کميته فعاليت خود را از سال جديد شروع خواهند کرد.

صابري در پاسخ به اين سؤال که با تشکيل اين کميته موازي‌کاري‌هاي بسياري با فعاليت‌هاي صندوق مرمت که در يونسکو تشکيل شده است، صورت مي‌گيرد به ميراث آريا گفت: فعاليت‌هاي اين کميته در راستاي همين صندوق است. فعاليت‌هاي صندوق و کميته مکمل يکديگر است.

به گفته وي مفاخر، مشاهير و يادمان‌هاي فرهنگي بخشي از ثروت فرهنگي يک کشور به حساب مي‌آيد. حتي اگر اين مفاخر در خارج از مرزهاي جغرافيايي يک سرزمين باشد. اين موضوع نبايد باعث فراموشي نقش آنها در توسعه و گسترش فرهنگ و تمدن ايراني شود./115


انتهای پیام/

کد خبر 138611287