چهارمين فصل کاوش هاي باستان شناسي گوهر تپه آغاز شد

علي ماهفروزي ،مدير پژوهشي سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري مازندران و سرپرست گروه باستان شناسي گوهر تپه ، با بيان اين مطلب به ميراث آريا (CHTN ) گفت:
بر اساس برنامه ريزيهاي صورت گرفته در اين فصل از کاوش ،هزار و 200 متر از وسعت پنج هزار متري اين محوطه تاريخي کاوش خواهد شد.

وي افزود :طي چهارمين فصل کاوش هاي باستان شناسي در سايت تاريخي گوهر تپه ،گورستان هاي متعلق به عصر آهن و بخش صنعتي متعلق به دوران برنز مورد کاوش قرار مي گيرد.

سرپرست گروه باستان شناسي سايت تاريخي گوهر تپه با اشاره به اينکه به زودي هيات لهستاني به تيم باستان شناسان ايراني خواهند پيوست اظهار داشت :اين گروه متشکل از انسان شناس ،جانورباستان شناس ،گياه باستان شناس و باستان شناساني از دانشگاه ورشو لهستان است .

به گفته وي هدف نهايي از کاوش در سايت گوهر تپه ،تبيين ساختارهاي دوران شهرنشيني و پي گيري مولفه هايي است که باعث ايجاد اين ساختارها شده است .

ماهفروزي تاکيدکرد:کاوشهاي باستان شناسي گوهر تپه حداقل دو ماه به طول خواهد انجاميد.

وي در ادامه با اشاره به اينکه محوطه گوهر تپه به وسعت هزار و 200 متر مربع ،به پارک تاريخي – طبيعي مازنداران تبديل مي شود يادآور شد:در راستاي تبديل اين محوطه به پارک تاريخي – طبيعي استان عمليات مطالعاتي از اواخر ارديبهشت ماه امسال با همکاري مشترک سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري استان و هيات علمي دانشگاه تهران آغاز شده است .

به گفته وي طرح جامع اين پروژه تا پايان سال تهيه وبه سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري استان تحويل داده خواهد شد.

ماهفروزي خاطرنشان کرد :براي انجام عمليات مطالعاتي ،120 ميليون تومان از محل اعتبارات استاني اختصاص يافته است .

وي با اشاره به اينکه عمليات اجرايي اين پروژه از اوايل سال آينده آغاز مي شود اظهار داشت :به اين منظور 200 ميليون تومان اعتبار اختصاص مي يابد.

مدير پژوهشي سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري مازندارن تاکيد کرد :اين پروژه با هماهنگي سازمان هاي حفاظت محيط زيست ،منابع طبيعي ،جنگل ها و مراتع و دانشگاه منابع طبيعي مازندارن در حال انجام است .

گفتني است ، سايت موزه گوهر تپه در دو کيلومتري شمال غربي رستم کلا، مکان بخشي از بررسي هاي باستان شناسي در شرق مازندران در حد فاصل نکا و بهشهر است.

لازم به ذکر است ،اين محوطه علاوه بر داشته هاي تاريخي با دارا بودن مجموعه اي از غازهاي تاريخي و طبيعي ،جنگل ،چشمه ها و دشت وسيع به عنوان منطقه اي با قابليت هاي اکوتوريستي نيز قابل معرفي است .

116


انتهای پیام/

کد خبر 1386112910