ايران سرزمين زبان‌هاي متنوع است

به گزارش ميراث آريا(CHTN)، اسفنديار رحيم مشايي معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در نخستين همايش ملي زبان‌شناسي، کتيبه‌ها و متون با بيان اين مطلب گفت: زبان در طول و اعماق تاريخ موجب ارتباط ملت‌ها و قوم‌ها با يکديگر شده است.

وي با بيان اينکه زبان حامل حس و فهم دانش‌ها در طول تاريخ بوده است، خاطرنشان کرد: زبان نوع ارتباطات اجتماعي و اقتصادي را در طول تاريخ ميان ملت‌ها مشخص کرده است و امروز بر ما به عنوان نگهبانان ميراث و هويت ايراني واجب است تا از اين مواريث معنوي نگهداري کنيم.

معاون رئيس جمهور با بيان اينکه زبان ذخيره گرانبهايي براي انسان است، افزود: زبان نقش مهمي براي شناخت انسان در دوره‌هاي مختلف تاريخي دارد و از طريق آن مي‌توان با انديشه‌ها و افکار صاحبان خرد آشنايي پيدا کرد.

مشايي با اشاره به اين موضوع که انسان معنابخش هستي است و اگر انسان نبود آفرينش مفهوم خود را از دست مي‌داد، خاطرنشان کرد: گاهي زبان به اندازه‌اي مهم است که تفصيل و تشريح يک نثر ساده، هزاران صفحه کتاب را به خود اختصاص مي‌دهد.

به گفته وي، سازمان ميراث‌فرهنگي، ‌صنايع‌دستي و گردشگري وظيفه حفاظت از زبان‌هايي را دارد که در اين سرزمين بزرگ تاريخي پديد آمده و هزاران سال ماندگار بوده است.

معاون رئيس‌جمهور با اشاره به اين نکته که تحليل تاريخ و گذشته بدون زبان‌شناسي امکانپذير نيست، تصريح کرد: ماندگاري يک ملت در طول تاريخ مؤلفه‌هاي زيادي دارد که نقش زبان را در اين ماندگاري نمي‌توان ناديده گرفت.

رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي، ‌صنايع‌دستي و گردشگري در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود ضمن دعوت از از تمامي دانشجويان، اساتيد و دانشمندان علم زبان‌شناسي در حوزه‌هاي تحقيق و پژوهش گفت: سازمان ميراث‌فرهنگي،‌ صنايع‌دستي و گردشگري بايد همکاري‌هاي علمي و پژوهشي خود را در زمينه‌هاي مختلف باستان‌شناسي، ‌مرمت و زبان‌شناسي با مراکز علمي و دانشگاهي گسترش دهد تا بتوان ظرفيت‌ها و فرصت‌هاي لازم را براي پيشرفت جامعه فرهنگي ايران در داخل و حتي خارج از کشور فراهم کرد.

وي ادامه داد: قطعا گسترش همکاري‌ها ميان سازمان و دانشگاه‌ها و اساتيد فرصتي براي بازنگري و کشف رموز جنبه‌هاي مختلف زبان‌هاي مختلفي که در ايران پديد آمده، خواهد بود. چه، زبان‌شناسي اقيانوسي بزرگ است که بايد در حوزه‌هاي مختلف آن تحقيق و پژوهش شود و در همين جا اعلام مي‌کنم که سازمان ميراث‌فرهنگي،‌ صنايع‌دستي و گردشگري دست نياز خود را به سوي تمامي پژوهشگران، محققان و دانشجويان دراز مي‌کند.

اشاره به اطلس ملي زبان از ديگر موضوعاتي بود که مورد تأکيد مشايي قرار گرفت و گفت: تدوين اطلس ملي زبان از رخدادهاي بزرگ علمي و فرهنگي ايران زمين است. ضمن آنکه سازمان ميراث‌فرهنگي، ‌صنايع‌دستي و گردشگري تدوين اطلس باستان‌شناسي و اطلس اشياي تاريخي ايران نيز در دستور کار سازمان قرار گرفته است.

بنا بر اين گزارش، در پايان بخش اول نخستين همايش ملي زبان‌شناسي،‌ کتيبه‌ها و متون اسفنديار رحيم مشايي معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري از مرحله اول تدوين اطلس ملي زبان که به صورت ديجيتالي انجام‌ شده است،‌ بازديد کرد.

اين همايش تا فردا ( 1 اسفند) در موزه ملي ايران ادامه دارد.

115/






انتهای پیام/

کد خبر 1386113040