وي افزود: پرونده نوروز هماکنون از سوي پژوهشکده مردمشناسي آماده شده است و ميتوان اين اثر را در فهرست ميراث ملي ثبت کرد.
در اين زمينه حسينعلي وکيل مدير دفتر ثبت آثار تاريخي، طبيعي و معنوي خاطرنشان کرد: با توجه به ثبت جهاني پرونده نوروز، ثبت ملي اين اثر ميراثمعنوي ضروري است.
وي ادامه داد: بنابراين با ابلاغ اين دستورالعمل \"نوروز\" تا قبل از نوروز 87 ثبت ملي ميشود. ضمن آنکه اميدوار هستيم تا پايان سال علاوه بر نوروز تعدادي از آثار معنوي ديگر نيز در فهرست آثار ملي کشور ثبت شود.
اگرچه نوروز، ميراث ارزشمندي است که بايد ريشههاي آن را در فرهنگ و تاريخ ايران جستوجو کرد، اما محدوده جغرافيايي اين آئين زيباي باستاني، مرزهاي سياسي ما را طي کرده و به کشورهاي ديگر نيز راه يافته است، به همين خاطر و بر اساس تصميم يونسکو، اين اثر به طور مشترک با 10 کشور ديگر قرار است به ثبت جهاني برسد.
دو سال از شکلگيري کنوانسيون ميراث معنوي ميگذرد و در اين مدت، هيچ اثري به ثبت نرسيده، زيرا ضوابط قطعي و روشني براي اين کار وجود نداشته اما در جلسه اخير يونسکو، معيارها مشخص و براي تائيد نهايي به شوراي اجرايي فرستاده شده است و قرار است اين قوانين در خرداد ماه به تصويب مجمع عمومي سازمان ملل متحد برسد.
بنا بر اين گزارش، براي ثبت جهاني نوروز ايران، متولي بازنگري و جمعبندي پرونده نوروز است و از آنجا که پروندههاي ارسالي از دو کشور افغانستان و تاجيکستان، پروندههاي کاملي نبوده، قرار است با برگزاري اجلاسي در تهران و با حضور نمايندگان 10 کشور حوزه نوروز کاستيهاي اين پرونده جهاني برطرف شود./115
انتهای پیام/