وي با بيان اينکه در اطراف انسان نعمتهاي فراواني است، افزود: اگر بخواهيم که از خود سئوال کنيم که چه نعمتي براي انسان برتر از ديگر نعمتها است گفت:هيچ نعمتي بزرگتر از وجود انسان براي انسان نيست.
مشايي با بيان اينکه مشترکات انسانها آنان را به يکديگر نزديک ميکند، گفت: در کنار شباهتها تفاوتهاي انسانها ظرفيت مهمي است که بايد به آن توجه شود.
وي گفت: در واقع اين به آن معنا است که همه بر يک سفره نشستهايم اما هرکس ظرفيتي دارد که بايد براي روشني بخشيدن به سفره استفاده ميکند و هرکس از ظرفيتي که دارد بايد در خدمت بشيريت استفاده کند.
مشايي با بيان اينکه همه ما معتقديم که انسانها مهمترين موجودات خلقت بودهاند، افزود: در طول تاريخ مناسبات بين انسانها شايسته مقام انساني نبوده است هر چند که بخشي از اين ضعف به دليل مديريت نامناسب است اما بايد بپذيريم که يکي از دلايل اين خصومتها و رقابتهاي ناسالم فاصله بين جوامع انساني است.
وي افزود: فاصله بين انسانها و جهل نسبت به هم، زمينه سوءاستفاده شيطان و کساني که خوي شيطاني دارند را فراهم ميکند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با اشاره به مذاکرات خود با نخبگان کشور سنگال و نگرانيهاي آنان از تهاجم فرهنگي تصريح کرد: تهاجم فرهنگي در سالهاي آينده جايگاهي نخواهد داشت و اگر ما گذشته را تحليل کنيم ميبينيم که تحولات مثبت فراواني در حال رخ دادن است.
مشايي با بيان اينکه درسرزمينهاي آفريقايي سياستهاي استعماري پيچيدهتر شده است، گفت: اما در عين حال بايد بپذيريم که تحولات مثبت فراواني اتفاق افتاده است. به طور مثال در دنياي امروز ديگر کسي جرات نميکند بگويد شهروندان آفريقايي شهروند درجه 2 هستند.
رئيس مرکز مطالعات جهاني شدن با بيان اينکه همه ما بايد در فرآيند مديريت جهان شرکت کنيم، گفت: اين هم يک حق است و هم يک تکليف که همه انسانها دارند و براي اين که اين امر اتفاق بيفتد نميتوان کار را به ديگران واگذار کرد.
مشايي در پايان ابراز اميدواري کرد که روابط دو کشور ايران و تانزانيا رو به گسترش باشد./105
انتهای پیام/