وي ادامه داد: با توجه به اين نکته که تبيين و تفسير تاريخ به روشني و حقيقت نگارش نيافته است، ضرورت دارد تا انديشمندان و مورخان بار ديگر آنچه را که در تاريخ سرزمين ايران ثبت و ضبط شده ارزيابي و به نگارش درآورند.
مشايي خاطرنشان کرد: بنابراين سازمان ميراث فرهنگي درصدد است تا مرکز مطالعات و تحقيقات تاريخي را با نام اميرکبير و با هدف تمرکز تاريخي تأسيس کند.
معاون رئيس جمهور با اشاره به اين موضوع که تا به حال حق اميرکبير به شايستگي ادا نشده است، خاطرنشان کرد: بنابراين هم اکنون و در مراسم دويستمين سالگرد اميرکبير از تمامي اساتيد، محققين و دانشجويان دعوت مي کنم تا سهمي از تحقيقات و پايان نامه هاي خود را در جهت تبيين انديشه ها، تاريخ زندگي و اثر گذاري اميرکبير در دوران هاي بعدي تاريخ بررسي کنند.
وي در ادامه از رئيس جمهور درخواست کرد که 50 ميليارد ريال اعتبار براي دو سال به منظور مرمت و ساماندهي مدرسه اميرکبير که يادگاري از اين وزير مدبر در پايتخت است، اختصاص يابد. همچنين اين مدرسه به مرکزي براي حضور و فعاليت نخبگان جامعه تبديل شود.
مشايي در بخش ديگري از صحبت هاي خود پيشنهاد داد تا نام تالار بزرگ وزارت کشور بنام اميرکبير نامگذاري شود.
بنا بر اين گزارش، اهداي نشان لياقت به خادمان برگزيده بنام اميرکبير پيشنهاد ديگر رئيس سازمان ميراث فرهنگي به رئيس جمهور بود.
معاون رئيس جمهور در ادامه با اشاره به اين موضوع که اميرکبير مرد نکونامي است که هرگز نمي ميرد، خاطرنشان کرد: نام اميرکبير همواره ترکيبي از آگاهي ،دانش، منش بوده و همين ويژگي باعث جاودانگي اميرکبير شده است.
وي ادامه داد: اميرکبير مردي بزرگ بود که عمر خود را صرف دين، مملکت و ملت کرد و بالاخره در خون سرخ خود نشست تا راه روشن ملتي بزرگ به سوي آينده اي روشن باشد.
به گفته مشايي، اين محفل گرچه در جغرافياي کوچکي برگزار شده است اما يقين دارم که امروز اين مراسم قلب ايرانيان است و ما امروز به نيابت از يک ملت در موزه ملي گرد هم آمده تا ياد رادمرد بزرگ تاريخ را گرامي داريم.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري تصريح کرد: هر ملتي براي دستيابي به موفقيت و فتح قله هاي افتخار به ستون هايي براي تکيه دادن احتياج دارد تا نسل هاي آينده با تکيه بر اين ستون ها و اسطوره ها، قوت، قدرت و انگيزه رشد و کمال را بدست آورند.
وي با اشاره سه سال صدارت اميرکبير تأکيد کرد: سه سال صدارت اميرکبير نشان مي دهد که آزادشدن ظرفيت هاي يک جامعه براي روشنگري به زمان زيادي نياز ندارد. مهم آن است که راه به خوبي شناخته و مقصد معلوم باشد.
مشايي در پايان گفت: برگزاري چنين بزرگداشتي سند روشني بر زنده بودن اميرکبير است و همواره روح او در کالبد اين ملت و کشور به حيات خود ادامه مي دهد. اميرکبير خورشيدي است که در سرزمين ايران طلوع کرد اما هرگز غروب را تجربه نکرد.
بنا بر اين گزارش، مراسم دويستمين سالگرد تولد اميرکبير با تلاش سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري عصر امروز(19 اسفند) در تالار گنجينه اسلامي موزه ملي برگزار شد.
در اين مراسم داوودي، معاون اول رئيس جمهور، سعيدلو معاون اجرايي، واعظ زاده معاونت علمي رياست جمهوري، اسفنديار رحيم مشايي معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، سيد طه هاشمي رئيس پژوهشگاه سازمان و تني چند از محققان و اساتيد رشته تاريخ و مديران بخش هاي مختلف سازمان ميراث فرهنگي حضور داشتند.
115/
انتهای پیام/