وي افزود :در راستاي اهداف سازمان پس از ارزيابي قابليت هاي توسعه آموزش رشته هاي مختلف بومي استان با اولويت مزيت هاي هر منطقه جهت پاسخ گويي به سلايق مختلف، رشته هاي ديگري نظير گليم نقش برجسته، منبت چوب، سفال گري و طراحي روي سفال، قلم زني روي مس، و... در اين استان راه اندازي و زمينه آموزش آنها فراهم شده است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري استان ايلام در خصوص صنايع دستي اين استان اظهار داشت : يکي از صنايع دستي مهم ايلام قالي بافي است که مواد اوليه بکار رفته در اين گونه زير انداز عمدتاً از ابريشم بوده که در بيشتر موارد به صورت تمام ابريشم و در پاره اي از مواقع از کرک و ابريشم با پشم در بافت فرش استفاده مي شود.
به گفته وي امروزه بخش عمده اي از زير اندازهاي سنتي که در استان استفاده مي شود را فرش هاي گل ابريشم با رج شماره بالاي40 و در اندازه هاي ذرع و نيم(100×150) و قاليچه(140×220) تشکيل مي دهندکه عمدتاً در شهرستانهاي دره شهر و ايوان از توابع استان ايلام بافته مي شود.
وي با اشاره به اينکه مهمترين هنر دستي زنان ايلامي گليم نقش برجسته است تصريح کرد: اين بافته از نظر اصالت و توليد مهمترين و شاخص ترين صنعت دستي استان ايلام است که زمينه آن گليم ساده و نقوش آن گره کامل قالي است که طبيعتاً بعد از بافت نقوش آن برجسته تر از زمينه است .
محمدي يادآور شد:در ساير مناطق ايران از جمله اراک،کرمانشاه و ... نيز بافت اين گونه گليم انجام مي شود ولي اصالت آن مختص به استان ايلام بوده و براي اولين بار بافت آن در روستاي زنجيره از توابع شهرستان شيروان چرداول استان ايلام شروع شده است.
به گفته اين مقام مسئول، در استان ايلام سازمان توليد و تبليغ اين محصول را در اولويت کاري خود قرار داده و برگزاري همايش ملي گليم نقش برجسته در سال جاري نيز مزيد بر اهميت اين محصول براي ما است.
116
انتهای پیام/