\"هادي سليمانپور\" در اين کارگاه که به مدت يک روز در کاخ سعدآباد برگزار ميشود،با اشاره به 3 مدل مختلف براي بهرهبرداري از عرصههاي طبيعي گفت: اکوتوريسم، دانش سنتي و بهرهبرداري پايدار از منابع ژنتيک 3 مدل براي بهره برداري از عرصههاي طبيعي است.
وي با بيان اينکه براي طراحي برنامههاي اکوتوريسمي بايد مبادي و نظري فکري داشته باشيم به تشريح مباني مختلف نظري توسعه طبيعتگردي پرداخت.
سليمانپور مدل افزايش سهم طبيعتگردي در درآمد ملي را يکي از مدلهاي موجود ذکر کرد که در کشورهاي هند، چين و ترکيه انجام ميشود.
وي مدل ديگر را فقرزدايي ذکر کرد و گفت: اين مدل معمولاً در برخي از کشورهاي آفريقايي دنبال ميشود.
سليمانپور افزود: در مدل ديگر توسعه گردشگري طبيعي با هدف افزايش سطح شادابي عمومي مردم دنبال ميشود.
وي محور برنامهريزيهاي انجام شده در کشور براي توسعه طبيعتگردي را اصول پايداري ذکر کرد و محورهاي اين اصل را برشمرد.
سليمانپور اصل تحقق عدالتاجتماعي، امکانپذيري اقتصادي، تأمين شادابي و سعادت اجتماعي، تأمين رضايتمندي مصرفکننده، مشارکت جوامع محلي را ازجمله اين محورها برشمرد.
وي با تشريح محور مشارکت جوامع محلي پيشنهاد تشکيل کميته ذينفعان طبيعتگردي استانها را مطرح کرد و افزود: جوامع محلي بايد در اجرا و نظارت دخالت داده شوند و تا زماني که جوامع محلي و ذينفعان در توسعه طبيعت گردي دخالت داده شوند مديريت پايدار محقق نميشود.
سليمانپور ارتقاي کيفيت زندگي ، تأمين رفاه ، امنيت عمومي و ارتقاي کيفيت مشاغل را ازجمله ديگر محورهاي اصل پايداري برشمرد.
عضو کميته ملي طبيعتگردي با تشريح برخي از اصول مديريت يکپارچه جمعيت و عرصه بر ضرورت ايجاد دسترسي روان به سايتهاي طبيعتگردي تأکيد کرد و افزود: البته اين دسترسي هميشه چيز خوبي نيست و در مواردي بايد محدود شود.
سليمانپور بهترين روش براي دسترسي بر سايتهاي طبيعتگردي را حملونقل ريلي ذکر کرد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود بر برنامهريزي مديران براي گردشگري آخر هفته تأکيد کرد.
M/105
انتهای پیام/