ايجاد مجتمع‌هاي توليدي غيرمتمرکز با مديريت متمرکز براي قاليبافان

به گزارش ميراث آريا(CHTN)، مهدي کاتب با اعلام اين خبر افزود: در بحث ارتقا کيفيت توليد فرش، توجه به عوامل نيروي انساني، طراحان و نقاشان و مواد اوليه مورد توجه قرار گرفته است.

وي ادامه داد: خارج کردن پشم دباغي از سيستم توليد مواد اوليه کشور و ايجاد واحد پشم‌شويي در کنار چرم‌شهر ورامين، براي جلوگيري از آسيب‌هاي پشم‌دباغي براي فرش و بافنده آن و بالا بردن رکورد بازارهاي جهاني از اقدامات درست اجرا است.

مدير هماهنگي و نظارت بر توليد مرکز ملي فرش به بحث طراحي دار‌قالي و ابزارآلات فرش دستباف باعنوان دارابونوميک اشاره کرد و افزود: اين طراحي‌ها زمينه يک روابط صحيح بين انسان و دستگاه دارقالي را سبب مي‌شود و از آسيب‌هاي موجود جلوگيري مي‌کند.

کاتب از برنامه‌ريزي در زمينه توسعه مجتمع‌هاي قالي‌بافي با حمايت مرکز ملي فرش و وزارت بازرگاني خبر داد و اضافه کرد: هدف از اين حرکت بالا بردن بحث کيفيت و سفارش‌پذيري فرش دستباف است و طبعاً اين عملکرد مي‌تواند توسط نظارتي که بر کيفيت و کميت فرش در اين مجتمع‌ها صورت مي‌گيرد، از مشکلات به‌وجود ‌آمده در فرش جلوگيري کند.

وي به ايجاد مجتمع‌هاي توليدي غيرمتمرکز با مديريت متمرکز به عنوان دومين مقوله در ايجاد مجتمع‌هاي توليدي تأکيد کرد و اظهار داشت: در اين روش با جمع شدن قالي‌بافان در مراکز دلخواه خودشان، با مديريت متمرکز مي توان در حمايت از فرشبافان در کنار بالا بردن کيفي گام‌هاي مؤثري برداشت.

مهدي کاتب به وجود طراحان و نقاشان به‌عنوان يکي از مهمترين مباني ساختار فروش فرش اشاره کرد و گفت: از سال گذشته اقداماتي در جهت ارتقاي فعاليت اين هنرمندان با تشکيل کارگاه‌هاي آموزشي آغاز شده است.

وي اضافه کرد: در سال جاري براي چند منطقه فرش‌خيز قم، اصفهان و آذربايجان‌شرقي که حدود 40 درصد طراحان متعلق به اين استان‌ها هستند با نظارت مرکز ملي فرش و سازمان بازرگاني در زمينه افزايش کارگاه‌هاي آموزشي اقداماتي انجام گرفته که بسيار رضايت‌بخش بوده به شکلي که براي سال 87 به دنبال افزايش اين مراکز در سراسر کشور هستيم.

مدير هماهنگي و نظارت توليد مرکز ملي فرش ايران به راه‌کارهاي اجرايي چون مبحث سفارش‌پذيري فرش دستباف اشاره کرد و گفت: اين مسأله در مرحله مطالعه و اجراي طرح تحقيقاتي است و هنوز به مرحله عملياتي نرسيده اما اميد است که در اين زمينه مجمتع‌هاي توليدي بتوانند بحث سفارش‌پذيري را با موفقيت پشت‌سر بگذارند.

M/111


انتهای پیام/

کد خبر 1386122213