خانه سرتيپ سه‌دهي متعلق به دوران قاجار به موزه تبديل مي‌شود

مسئول نمايندگي اداره ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري شهرستان خميني‌شهر استان اصفهان با بيان اين مطلب به خبرنگار ميراث آريا(CHTN)،گفت:با توافقي که ميان اداره ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري شهرستان خميني‌شهر با شهرداري به عمل آمد عمليات مرمت و احياي خانه و مجموعه سرتيپ سه‌دهي به عنوان فرهنگسرا و موزه آغازشد .

\"ايمان پيماني\"افزود:اين خانه به فرهنگسرا و موزه زندگي و شهر تبديل مي‌شود ، اين تنها موزه‌اي است که در حوزه شهرستان خميني‌شهر وجود دارد .

وي با بيان اينکه اين موزه با اعتبار 120 ميليون تومان راه‌اندازي مي‌شود ،تصريح‌کرد:اين موزه براي نوروز سال آينده به بهره‌برداري مي‌رسد.

پيماني با اشاره به اينکه مرمت اين موزه براي تبديل به فرهنگسرا از دو هفته گذشته آغاز شده است ،اضافه‌کرد:در اين موزه اقداماتي نظير اجراي کانال تاسيسات مکانيکال و الکتريکال ، سيستم امنيتي و حفاظتي موزه ،اجراي کف‌فرش‌هاي تالاب شاه‌نشين ، اجراي تاسيسات سرمايش و گرمايش و اجراي تاسيسات سيستم برق خانه در حال انجام است .

وي اضافه‌کرد:اجراي سيستم الکتريکال داخل خانه ، مرمت تزئينات ،خريد تجهيزات موزه‌اي ،راه‌اندازي موتورخانه تاسيسات ،ساخت و راه‌اندازي و ساماندهي خانه از ديگر اقدامات در حال انجام در اين خانه است .

وي ادامه‌داد: خانه سه دهي يکي از خانه‌هاي دوره ناصرالدين‌شاه و متعلق به يکي از سردارهاي ناصرالدين شاه بوده است ،زي السلطان حاکم وقت اصفهان در زمان ناصرالدين شاه مالک اين خانه بوده است که مجموعه‌اي شامل هفت خانه ساخته است که مهمترين و اصلي‌ترين آن که محل استقبال و پذيرايي از مهمانان بوده است به نام ايوان خانه و ديوان‌خانه است که از لحاظ تزئينات نقاشي ، گچبري ،فرهنگي‌سازي و آئينه‌کاري بسيار زيبا بوده است .

پيماني تصريح‌کرد:در واقع يکي از آن هفت‌خانه به نام ايوان‌خانه به موزه تبديل مي‌شود .

وي خاطر‌نشان‌کرد:اين خانه شامل هشتي ،دالون ،حياط مرکزي ،نارنجستان ،قهوه‌خانه ، پنج دري ،سه دري ، تالار شاه‌نشين ، حوضخانه و باغ است .

وي اضافه‌کرد:اين خانه از لحاظ طراحي جز خانه‌هايي است که در دوره ناصرالدين‌شاه طراحي شده و منحصر به فرد است، از اين لحاظ که تمام خانه‌هاي دوره ناصرالدين شاه به صورت چهار جبهه و چهار ايوان بوده است و اين خانه به صورت سه ايوان و سه جبهه ساخته شده است .

پيماني تصريح‌کرد:جبهه چهارم آن اتصال به باغ است که خود اين موضوع منحصر به فرد بودن طراحي اين خانه را نشان مي‌دهد که اين باغ تحت عناوين مختلف از جمله به عنوان محلي براي اجراي تعزيه و اسب‌دواني بوده است ./104



انتهای پیام/

کد خبر 1386122229