وي افزود: پرونده سازههاي آبي شوشتر از جمله پروندههايي است که بسيار کامل و براساس چارچوب يونسکو تهيه شده است.
دولتآبادي خاطرنشان کرد: در تهيه اين پرونده کارشناسان مختلفي اعم از کارشناسان تاريخي، محيط زيست، متولوژي و مهندسي آب تحقيق کرده و نظر دادهاند.
پرونده سازههاي آبي شوشتر براي ثبت در فهرست ميراث جهاني 27 ژانويه( هفتم بهمن) به يونسکو ارسال شد.
قرار بود کارشناسان يونسکو يک ماه بعد از دريافت پرونده نظر خود را درباره تکميل بودن يا ناقص بودن به کشور ايران اعلام کنند که متأسفانه هنوز اين اتفاق نيافتاده است.
مجموعه آبشارهاي شوشتر در دوران ساسانيان، براي بهره گيري از نيروي آب بهعنوان محرک آسيابهاي صنعتي ساخته شده است. ساسانيان در اين مجموعه از روشهاي باستاني بسيار ويژه و منحصر به فرد براي تقسيم آب رودخانه کارون به تمامي نقاط شهر شوشتر و حتي شهرهاي ديگر استفاده کردهاند.
در اين مجموعه بزرگ، ساختمان آسيابها، آبشارها، کانالها و تونلهاي عظيم هدايت آب و سيکا که محلي براي استراحت و تفريح است قابل توجه و جالب هستند. در سفرنامه مادام \"ژان ديولافوا\" باستان شناس نامدار فرانسوي از اين محوطه به عنوان بزرگترين مجموعه صنعتي پيش از انقلاب صنعتي ياد شده است.
اين گزارش حاکيست؛ ساختمانهاي برجا مانده از آسيابهاي آبي متعلق به دوره صفويه است. اين آسيابها با استفاده از فشار آب به گردش ميافتادهاند که تاکنون 35 آسياب در اين محوطه شناسايي شده است. سرريزهاي آب منظره ي زيبا از آبشارهاي مصنوعي را به وجود آوردهاند.
دولتآبادي همچنين درباره پرونده ثبت جهاني قرهکليسا گفت: نمايندگان يونسکو بعد از بازديد از کليساهاي ايران، درباره اين پرونده سوالاتي داشتند که به تمام اين سوالات پاسخ داده شده است و اکنون بايد تا اواسط تيرماه منتظر ماند تا تکليف اين پرونده براي ثبت جهاني مشخص شود.
به گفته وي قرار است جلسه کميته ميراث جهاني تيرماه در کبک کانادا تشکيل شود./115
انتهای پیام/