\"محمد مهدي رضا پور \" گفت:در اين نمايشگاه که 50 غرفه داشت سعي شده بود تا از همه صنايع دستي و هنرهاي سنتي کاربردي و احيا شده قزوين براي آشنايي علاقمندان استفاده شود.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ادامه داد: در دومين نمايشگاه صنايع دستي و هنرهاي سنتي قزوين صنايع دستي بومي (نگارگري، قلمدان سازي، سوزن دوزي، حکاکي، قلم زني، فرش بافي (بافت انواع قالي و گليم)، جاجيم بافي، سفالگري، چلنگري، خوشنويسي، معرق، تراش شيشه،ساخت آلات موسيقي،پن بافي و...) و انواع شيرينيجات سنتي استان در معرض نمايش و فروش قرار گرفته بود.
يادآور ميشود؛ موقعيت ممتاز قزوين از نظر جغرافيايي و قرار گرفتن در مسير جاده ابريشم از دلايل رونق بازار و سراهاي تجاري بوده که در دوره صفوي به تعداد آنها افزوده شده به طوري که سياحان زيادي در سفرنامه هاي خود از رونق اقتصادي قزوين با توصيف زيباي بازار آن ياد ميکند.
شاردن گردشگر فرانسوي در سفر نامه خود از وسعت بازارهاي قزوين اين چنين تعريف ميکند:\" از بناهاي معروف اين شهر تيمچه يا سراي شاهي است که دويست و پنجاه حجره دارد در صحن وسيعاش حوضي بزرگ ساخته شده و درختان عظيمي زينت بخش آن است. دو رديف دکان که هر گونه جنس فروخته ميشود آن را به خارج مربوط ميکند.\"راسته بازار وزير يکي از فضاهاي بزرگ تجاري است که کاروانسراي بهشتي و سراي سعدالسلطنه(بزرگترين کاروانسراي شهري کشور) را به قيصريه و سراي وزير ميپيوندد.
/104
انتهای پیام/