دستورالعمل ثبت اشياي منقول بررسي مي‌شود

حسنعلي وکيل مدير کل دفتر ثبت آثار تاريخي، طبيعي و معنوي با بيان اين مطلب به ميراث آريا( CHTN) گفت: هم‌اکنون کارشناسان در اين کميته مشغول تهيه دستورالعمل ثبت آثار تاريخي هستند تا بعد از تصويب در شوراي عالي ثبت آثار تاريخي منقول بعد از سال‌ها تعويق شناسايي و ثبت ملي شود.

وي با بيان اينکه ثبت و شناسايي اشياي تاريخي در سال 1309 به تصويب رسيده اما تاکنون هيچ اقدامي انجام نشده است، افزود: با تهيه دستورالعمل ثبت آثار تاريخي منقول، اين دستورالعمل به شوراي عالي ثبت ارائه مي‌شود تا بعد از بررسي شورا آن را به تصويب و به استان‌ها ابلاغ کند.

وکيل درباره اينکه چه زماني قرار است دستورالعمل ثبت به شوراي عالي ثبت ارائه بشود، خاطرنشان کرد: دستورالعمل تدوين شده و در اواخر سال گذشته به شوراي عالي ثبت ارائه شد اما شورا در حال بررسي اين دستورالعمل است و هنوز آن را به تصويب نرسانده است.

به گفته مدير کل دفتر ثبت آثار تاريخي، طبيعي و معنوي تاکنون هيچ آماري از تعداد اشياي موجود در کشور وجود ندارد و ضرورت تشکيل اين کميته بسيار احساس مي‌شد.

وي با بيان اينکه نداشتن آماري از آثار تاريخي منقول يکي از ضعف‌هاي اساسي سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري است، اظهار داشت: اميدوار هستم تا شناسايي آثار تاريخي در قالب پروژه ملي و با همکاري سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، سازمان آمار کشور و معاونت برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري به سرانجام لازم برسد.

به گزارش ميراث آريا در سال گذشته کميته تخصصي ميراث طبيعي و معنوي تشکيل شد و دستورالعمل اين دو کميته به تصويب شوراي عالي ثبت رسيد و در آخرين روزهاي سال گذشته به استان‌ها ابلاغ شد تا هر چه سريعتر شناسايي و ثبت ميراث طبيعي و معنوي در دستور کار قرار گيرد.

115/




انتهای پیام/

کد خبر 138701184