پرونده‌هاي سازه‌هاي آبي شوشتر بدون نقص است

حسنعلي وکيل مدير کل دفتر ثبت آثار تاريخي، طبيعي و معنوي با بيان اين مطلب به ميراث آريا(CHTN)، گفت: بعد از ارسال پرونده سازه‌هاي آبي شوشتر براي ثبت جهاني در سال 2009 کارشناسان يونسکو پرونده را بررسي کرده تا پرونده نقصي نداشته باشد.

وي افزود: در بررسي کارشناسان يونسکو روي پرونده سازه‌هاي آبي شوشتر اين کارشناسان اعلام کردند که پرونده از لحاظ چارچوب و کليات هيچ مشکلي ندارد.هم‌اکنون پرونده سازه‌هاي آبي شوشتر وارد مرحله جديدي شده است.

مدير کل دفتر ثبت آثار تاريخي، طبيعي و معنوي اظهار داشت: با اعلام نظر کارشناسان يونسکو مبني بر بي‌نقص بودن پرونده، کارشناسان بايد از سازه‌هاي شوشتر بازديد کنند و گزارشات خود را تهيه و به يونسکو ارائه دهند.

وکيل درباره زمان بازديد کارشناسان يونسکو خاطرنشان کرد: احتمالا کارشناسان يونسکو شهريور 1387 به ايران سفر مي‌کنند تا گزارش‌هاي لازم را از سازه‌هاي آبي شوشتر تهيه کنند.

پرونده سازه‌هاي آبي شوشتر براي ثبت در فهرست ميراث جهاني 27 ژانويه( هفتم بهمن) به يونسکو ارسال شد.

به گزارش ميراث آريا، مجموعه آبشارهاي شوشتر در دوران ساسانيان، براي بهره گيري از نيروي آب به‌عنوان محرک آسياب‌هاي صنعتي ساخته شده است. ساسانيان در اين مجموعه از روش‌هاي باستاني بسيار ويژه و منحصر به فرد براي تقسيم آب رودخانه کارون به تمامي نقاط شهر شوشتر و حتي شهرهاي ديگر استفاده کرده‌اند.

در اين مجموعه بزرگ، ساختمان آسياب‌ها، آبشارها، کانال‌ها و تونل‌هاي عظيم هدايت آب و سيکا که محلي براي استراحت و تفريح است قابل توجه و جالب هستند. در سفرنامه مادام \"ژان ديولافوا\" باستان شناس نامدار فرانسوي از اين محوطه به عنوان بزرگ‌ترين مجموعه صنعتي پيش از انقلاب صنعتي ياد شده است.

اين گزارش حاکيست؛ ساختمان‌هاي برجا مانده از آسياب‌هاي آبي متعلق به دوره صفويه است. اين آسياب‌ها با استفاده از فشار آب به گردش مي‌افتاده‌اند که تاکنون 35 آسياب در اين محوطه شناسايي شده است. سرريزهاي آب منظره‌ي زيبا از آبشارهاي مصنوعي را به وجود آورده‌اند.

115/




انتهای پیام/

کد خبر 1387011919