مرحله دوم بازسازي آرامگاه خواجه که بر روي کوه خواجه سيستان واقع شده است با اعتبار ۲۰ميليون ريال در مدت ۲۰روز اجرا ميشود.
همچنين با هدف جذب گردشگر و فراهم کردن امکانات رفاهي همزمان با کار مرمت اين اثر، انتقال خطوط آب و برق به بالاي کوه خواجه و نورپردازي آثار باستاني اين منطقه انجام خواهد شد.
بر اساس اين گزارش، مرحله نخست طرح مرمت آرامگاه خواجه غلطان دو سال پيش با محوطهسازي و ساماندهي اين بنا اجرا شده بود.
آرامگاه خواجه غلطان، مهمترين زيارتگاه شهرستان زابل است که همواره پذيراي تعداد زيادي از زايران، گردشگران و علاقهمندان به آثار تاريخي است.
اين بنا در بالاترين ارتفاع قله کوه خواجه و در جبهه شمال شرقي به شکل مستطيل ساخته شده و شامل سردر ورودي با طاق نيزهدار و يک اطاق گنبددار است.
درون اين اتاق قبري بزرگ به طول۳ متر ديده ميشود که در کتاب احياالملوک شاه حسين سيستاني، آرامگاه مذکور را متعلق به برادر دانيال نبي نسبت ميدهد.
کوه خواجه داراي بسياري از مجموعههاي تاريخي از جمله کاخ و معبد کوه خواجه، قلعههاي رستم، کافران، سام، کوک کهزاد، چهل دختر، سرسنگ و زيارتگاه خواجه غلتان، ساختمانهاي پيرگندم بريان و خانه شيطان و آرامگاهاي قديمي و قبور دوران اسلامي است.
کوه خواجه در دوره ميترايي و در دورههاي زرتشتي به سبب وجود آتشکده، مرکزي عبادي بوده و در دورههاي بعدي نيز همچنان احترام خود را حفظ کرده است.
اين گزارش ميافزايد: اين کوه نزد سه دين زرتشت، مسيحيت و اسلام مقدس است و به همين علت در ميان ايرانيان باستان از جايگاه و ارزش والايي برخوردار بوده است.
101/
انتهای پیام/