اکسيژن‌هاي طعم‌دار جاي تنباکو را مي‌گيرد

به گزارش ميراث آريا(chtn)،دبير کميته گردشگري سلامت سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري امروز در نشست مطبوعاتي \"قليان‌هاي اکسيژن با ويژگي درماني به زودي جايگزين قليان‌هاي سنتي مضر مي‌شود\" ، با بيان اين مطلب گفت : هر فرد بالغ در طول شبانه روز 8 هزار ليتر هوا را وارد ريه‌هاي خود مي‌کند.

سعيد صدري افزود:همان ‌طور که بدن ما نسبت به آب و غذا حساس است و هر فرد بايد به تغذيه خود توجه داشته باشد بايد افراد براي سلامتي خود با سوخت و ساز طبيعي اکسيژن مورد نياز بدن را نيز تامين کنند.

وي تصريح‌کرد: 20 درصد ترکيب هوا اکسيژن است و به ازاي هر فرد بايد حدود 10 متر مربع فضاي فيزيکي و محيط زيست سالم وجود داشته باشد.

صدري تصريح‌کرد: کمبود اکسيژن موجب خستگي زودرس و از بين رفتن تمرکز فکري شده به طوري که فعاليت‌هاي ما برآيندهاي لازم را نخواهد داشت .

دبير کميته گردشگري سلامت سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري بيان‌کرد: هرچند در فرهنگ ما قليان تعريف شده و به نوعي ميراث فرهنگي حساب مي شود اما اثر خوبي بر سلامتي نداشته و زيان هاي آن بيشتر از فوايدش است.

وي حداقل ضررهاي استفاده از توتون را خراب شدن ريه ، برونشيت مزمن ، سرطان‌ها و بيماري‌هاي ريوي عنوان کرد و گفت: تغيير قليان هاي با تنباکو به قليان‌هاي اکسيژن دار در دراز مدت اثرات خوبي دارد و بايد براي آن ارزش قايل شويم .

صدري تاکيد کرد: اگر به جاي استفاده از توتون از اکسيژن در قليان‌هاي اکسيژني استفاده شود، هواي استنشاقي با 100 درصد اکسيژن وارد ريه مي‌شود که براي بيماري‌هايي که بر اثر کاهش فشار اکسيژن خون ايجاد مي‌شود مفيد خواهد بود .

وي اضافه‌کرد: اين قليان‌ها داراي اکسيژن غني شده بوده و براي درمان خيلي از بيماري‌ها موثر است.

وي با اشاره به اينکه قليان اکسيژن داراي شلنگي است که لوله‌اي بر روي آن تعبيه شده است و به کپسول اکسيژن وصل مي‌شود، گفت: ترکيبات و اسانس‌هاي مختلفي مي‌توان در آب آن داخل کرد که خاصيت بازکنندگي برونشيت داشته باشد و از اسانس‌هاي مهم مي‌توان به اسانس نعناع و اوکاليپتوس اشاره کرد .

صدري با بيان اينکه اين نوع قليان مي‌تواند طعم و خواص گرم و معتدل کننده مزاج داشته باشد ، اضافه‌کرد: اين قليان‌ها خاصيت بخوري، ضد عفوني و درماني دارد و هرکدام از اين عرقيات و اسانس‌هاي وقتي وارد خون مي‌شود مي‌تواند اثرات درماني داشته باشد.

وي خاطر‌نشان‌کرد: اين قليان دود ندارد ولي داراي طعم است و زماني که استفاده مي‌شود طعمي را در دستگاه تنفس و قلب احساس مي‌کنيد که خوشايند است .

همچنين در ادامه اين نشست دکتر هومن شريفي قائم مقام مرکز تحقيقات مبارزه با دخانيات کشور با اشاره به مصارف تجربي و تفريحي قليان در بين اقشار مختلف مردم گفت: قلياني که داراي تنباکو باشد اعتياد آور است و با هر دود 4 هزار ماده سمي وارد بدن شخص مي‌شود .

وي با بيان اينکه 14 تا 15 درصد مردم کشور استعمال دخانيات دارند، افزود: قليان‌هاي اکسيژن تا 50 درصد مي‌تواند رفتار جستجو گرانه و حالت رواني که قليان‌هاي مضر دارند را به مصرف‌کنندگانش القا کند و تا 50 درصد مي‌تواند نياز افراد قلياني را رفع کند .

همچنين در ادامه اين نشست نادر مظفري، مخترع و مبتکر قليان‌هاي اکسيژن با ويژگي درماني گفت: بالون قليان‌هاي اکسيژن داراي ظرفيتي معادل 3 ليتر است و ساختار قليان طوري طراحي شده است که هر فرد به هر اندازه و با هر شدتي که بخواهد مي‌تواند از اکسيژن موجود در آن استفاده کند .

وي تاکيد کرد: طرح استفاده جايگزيني قليان اکسيژن به جاي قليان مضر علاوه بر اينکه به مدت زمان زيادي نياز دارد بايد از سوي دولت حمايت شود .

خاطر‌نشان‌مي‌شود؛ ساختمان قليان‌هاي اکسيژن به اين ترتيب است که بالن نصب شده روي قليان از طريق اکسيژن موجود در کپسول هاي 40 ليتري توسط شلنگ‌هاي استرليزه که اکسيژن را در خود ذخيره کرده و در موقع دم، استفاده کننده را با هر ميزان و يا شدتي تغذيه مي‌کند، نحوه اتصال بالن به قليان از سوي آتشدان بالاي قليان است که با بسته شدن بالن از ورود هوا و خروج اکسيژن جلوگيري مي‌کند. لوله حمل اکسيژن از بالن تا داخل منبع آب قليان از نوع نايلون يا استيل و يا برنز بوده که در اثر تماس با اکسيژن اکسيده نشود .

با استفاده از قليان در يک زمان مي‌توان استنشاق اکسيژن، دادن بخور لازم، رفع تنبلي ريه‌ها، ازدياد گنجايش ريه‌ها، تقليل در واحد زمان تنفس، مشق نفس عميق، تفنني براي اوقات فراغت، ضد عفوني کردن مجاري تنفس و ر
يه‌ها و فرهنگي بودن در مجموعه‌هاي خانوادگي و رفع خستگي ناشي از کارهاي روزمره و ر فع عصبانيت را يکجا انجام داد ./104


انتهای پیام/

کد خبر 1387012530