کارشناس ارشد مطالعات گياه باستانشناسي و مسوول مطالعه روي گياهان بدستآمده از تپه شمالي سيلک افزود: با مطالعات بيشتر روي گياهان ميتوان شيوههاي کشاورزي و اقتصاد معيشتي انسانهاي هشت هزار سال پيش را بازسازي کرد.
به گفته ايلخاني، کشت گياهاني همچون جو و عدس از دوره نوسنگي رواج يافته است و تا قبل از اين دوره انسانها از طريق شکار حيوانات مواد غذايي خود را تهيه ميکردهاند اما اين گياهان نشان ميدهد که نوع تغذيه و رژيم غذايي انسان در دوره نوسنگي فرق کرده است.
وي همچنين از مطالعات بقاياي ذغالهاي بدستآمده در تپه شمالي سيلک خبر داد و گفت: مطالعه روي ذغالها با هدف بررسي نوع درختان و نحوه استفاده از چوب اين درختان در دوره نوسنگي انجام ميشود. اينکه چوب درختان اين دوره تنها براي سوخت استفاده ميشده يا از چوب آن براي درمان برخي از بيماريها يا رنگرزي نيز استفاده ميشده است، از سؤالاتي است که درصدد پاسخگويي به آن هستيم.
به گزارش ميراث آريا، علاوه بر مطالعات فوق، باستانشناسان انگليسي نيز با حضور در تيم کاوشهاي باستانشناسي تپه شمالي سيلک درصدد پاسخگويي به نحوه زندگي جمعي و نوع تغذيه انسانهاي دوره نوسنگي هستند.حدود دو هفته است که باستان شناسان ايراني و خارجي در قالب تيمي بينالمللي کار کاوش در تپه شمالي سيلک را شروع کردهاند.
اين کاوشها در ادامه کاوشها، بازنگريها و تحقيقات دکتر ملک با راهبردهاي جديدتر شروع شده است. کاوشهاي باستانشناسي تپههاي سيلک طي يک برنامه پنجساله تعريف شده است و در اين مدت باستانشناسان کشورهاي مختلف از جمله انگلستان، آلمان، ايتاليا و فرانسه به صورت مشترک با باستانشناسان ايراني کار کاوش را انجام ميدهند./115
انتهای پیام/